HEMŞEHRİMİZ ÖZLÜ KORGENERAL OLDU


Açıklama: Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı hemşehrimiz Tümgeneral Mehmet Özlü, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla korgeneral rütbesine yükseldi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 04 Ağustos 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 16:01
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1015


Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı hemşehrimiz Tümgeneral Mehmet Özlü, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla korgeneral rütbesine yükseldi.

Emekli öğretmen Yüksel Özlü ve eşi emekli ziraatçi Erdoğan Özlü'nün oğulları olan 55 yaşındaki Mehmet Özlü, geçen yılki YAŞ kararıyla tümgeneral rütbesindeki görev süresi 1 yıl uzatılarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı görevine atanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlanan YAŞ kararıyla bir üst rütbeye terfi eden hemşehrimiz Mehmet Özlü, 30 Ağustos 2017 tarihi itibariyle korgeneralliğe yükselecek.

Başarılarıyla ilçemizin gururu olan ve gelecekte Hava Kuvvetleri Komutanı olarak görmeyi arzuladığımız Özlü'yü kutlar, yeni rütbesinin hayırlı olmasını dileriz.

MEHMET ÖZLÜ’NÜN ÖZGEÇMİŞİ

1962 yılında İnebolu’da doğdu. İlk ve ortaokulu İnebolu’da bitirdi. Kuleli Askeri Lisesi’nden sonra Hava Harp Okulu’na girdi. Daha sonra Harp Akademisi, Amerikan Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni bitirdi.

2003 yılında Albay rütbesine terfi etti. 2005-2007 yılları arasında Kanada’da Türkiye’nin askeri ateşesi olarak görev yaptı. Kanada’dan döndükten sonra Balıkesir Hava Üs Komutanlığı Harekat Komutanlığı görevine atandı.

2008 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti ve Ankara 4. Ana Jet Üs Komutanı olarak atandı. Ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanlığı görevine getirildi.

2012 yılında YAŞ kararıyla Tümgeneral rütbesine terfi etti. Aynı yıl İzmir Çiğli 2. Üs Komutanlığı görevine atandı.

2014 yılında Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı oldu. Bu görevi 2 yıl sürdürdü. 2016 YAŞ kararıyla Tümgeneral rütbesinde görev süresi 1 yıl uzatılarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı görevine getirildi. 2017 YAŞ kararıyla korgeneral rütbesine yükseldi.

Mehmet Özlü, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.