MURAT DEMİR'DEN ABANA'YA MÜJDE


Açıklama: AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Abana'da 40 milyon TL'lik sahil tahkimatı projesinin ihalesinin 27 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 26 Eylül 2017
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 23:20
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1068


AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Abana'da 40 milyon TL'lik sahil tahkimatı projesinin ihalesinin 27 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce yapılacak ihale ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Murat Demir, "Bugün belki de en mutlu günüm. Sevgili arkadaşım Abana Belediye Başkanımız rahmetli Rıdvan Oyar'a verdiğim sözü tutmanın huzurunu yaşıyorum. Rahat uyu arkadaşım. Bu müjdeyi gelip başucunda vermek isterdim ama ayağım sakatlandı ve en kısa zamanda geleceğim inşallah" dedi.

Demir, projeye katkıları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

KİLOMETRELERCE PLAJ OLUŞACAK

Yaklaşık 40 milyon TL'ye mal olması beklenen proje ile sahil bandındaki tahribatın önüne geçilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında 24 adet batık mendirek yapılacak. Her arada bir cep oluşturulacak ve doğal bir kumsal meydana gelecek. Derinlikler bir kotta olacak. Şu anda 7 kilometrelik sahil bandında bu proje tamamlandığında yüzde 90'ı denizde girilebilir duruma gelecek.