ÇINARALTI'NDA FACİADAN DÖNÜLDÜ


Açıklama: Bozkurt'un Beldeğirmen köyündeki 800 yıllık çınar ağacından çok büyük bir dal koparak yere düştü.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 07 Ekim 2017
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 22:00
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1078


Bozkurt'un Beldeğirmen köyündeki 800 yıllık çınar ağacından çok büyük bir dal koparak yere düştü.

Hafta sonu güzel havayı fırsat bilen vatandaşların çay bahçesinde bulunduğu saatlerde kopan dal parçasının düştüğü yerde kimsenin bulunmaması  büyük bir faciayı önledi.

Normal bir ağaç gövdesi büyüklüğündeki dal parçası bugün 14.00 sıralarında büyük bir gürültüyle düştü. O sırada çay bahçesinde oturan vatandaşlar arasında kısa süreli panik yaşandı. Koruma altında bulunan anıt ağacın dallarının düştüğü yerde hasar oluştu.

Çınaraltı İskele Kafe'nin işletmecisi Salih Sertdemir, tarihi ağacın bakımının yaptırılması için 1 yıldır uğraştıklarını söyledi.

Dilekçe üstüne dilekçe yazdıklarını dile getiren Sertdemir, "Maalesef ağacın bakımını Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne devrettiler. Ağacın ne olduğunu bilmeyen yetkililer bizim bu ağacımızla birlikte Kastamonu'da 3 ağacın bakımının yapılması için ihale yaptı. Ancak 17 bin lira olarak fiyat yüksek çıkınca ihaleyi iptal edip yeniden fiyat tespiti yaptılar. Bu arada gelip sadece 'Dikkat Dal Düşebilir' yazılı bir tabela dikip gittiler" dedi.

Benzer olayların daha önce de yaşandığını ancak ağaçta bu seferki hasarın çok daha büyük olduğunu ifade eden Sertdemir, "Allah yine bizleri korudu. Kazasız belasız atlattık. Hepimize geçmiş olsun. Maalesef 8 asırlık çınarımıza yazık oluyor. Kırılan dalı bile yerinden kaldıramıyoruz" diye konuştu.