410 İMZALI DİLEKÇE VALİ'YE SUNULDU


Açıklama: Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından sahil yolu ve Kastamonu yolunun yapımında kullanılmak üzere Evrenye Köyünde kurulması planlanan "Andezit Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi"ni iptal ettirmek için başlatılan kampanyada 410 imza toplandı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 05:40
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1088


Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından sahil yolu ve Kastamonu yolunun yapımında kullanılmak üzere Evrenye Köyünde kurulması planlanan "Andezit Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi"ni iptal ettirmek için başlatılan kampanyada 410 imza toplandı.

Köyde başlatılan ve hemen hemen bütün köy halkının imza attığı dilekçe, Evrenye Köyü Muhtarı Hayri Yorulmaz tarafından Vali Yaşar Karadeniz'e sunuldu.

Köy muhtarı Hayri Yorulmaz ve kampanyayı düzenleyenlerden Salih Telli'yi makamında kabul eden Vali Karadeniz, komisyon toplantısında konunun yeniden değerlendirileceğini kaydetti.

Muhtar Yorulmaz, 410 imzalı dilekçeyi İnebolu Kaymakamlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne de verdi.

EVRENYE DERNEĞİ DE İMZA TOPLADI

Taş ocağı ve kırma eleme tesisine karşı Evrenye köyündeki imza kampanyasına İstanbul'dan da destek geldi. Merkezi İstanbul Kuzguncuk'ta bulunan Evrenye Turizm ve Kalkındırma Derneği'nde imza toplandı. Evrenye'ye taş ocağı kurulmasını istemeyen hemşehrilerimiz dilekçeye imza attı. Dernek Başkanı Engin Demirezen, kampanyaya 181 imza ile destek olduklarını söyledi. (Haber Servisi)