KIBRIS GAZİSİ KÖMEÇ ADALET İSTİYOR


Açıklama: İnebolulu Kıbrıs gazisi Muzaffer Kömeç, 5 yıl önce kendisini telefonla dolandıran zanlıların cezalandırılmalarını ve zararının tazminini bekliyor.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 10:33
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1120


İnebolulu Kıbrıs gazisi Muzaffer Kömeç, 5 yıl önce kendisini telefonla dolandıran zanlıların cezalandırılmalarını ve zararının tazminini bekliyor.

Gazi Kömeç'in 6 bin lirasını dolandıran zanlıların yargılanmasına Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

SAVCININ KAPISINDAN DÖNÜP BANKAYA KOŞTU

Yukarıhatıpbağı Mahallesinde ikamet eden Gazi Muzaffer Kömeç, 2012 yılında yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Olay günü sabah eşimle birlikte evde kahvaltı yapıyorduk. Saat 10.00'a yakın ev telefonu çaldı. Genç birisi kendisini başkomiser olarak tanıttı. İş Bankasındaki hesabımdan terör örgütüne yüklü miktarlarda para aktarıldığını belirterek, 'Biz senin böyle bir şey yapacağına inanmıyoruz. O yüzden hemen Savcılığa gelip ifade vermen gerekiyor' diyerek çok acele Adliyeye gitmemi istedi. Tabi birden çok heyecanlandım. Kahvaltımı yarıda kesip hemen yola çıktım. Ben yoldayken bu sefer cep telefonumdan arayıp acele etmemi söyledi. 15 dakika içinde Adliyeye geldiğim sırada tekrar cep telefonum çaldı. Bu sırada evimi tekrar arayıp eşimi de tehdit etmişler. Eşimi de araya katarak üçlü konferans sistemiyle konuştuk. Hemen Adliyeden çıkıp bankaya gitmemi ve verdikleri hesaba 6 bin lira yatırmamı istediler. Eşim de tehditlerinden çekindiği için dediklerini yapmamı istedi. Tam savcının kapısına gelmişken dönüp bankaya gittim. Hazırda herhangi bir param olmadığı için bankadan faiziyle 6 bin lira kredi çekip verdikleri hesaba gönderdim."

ADLİYEYE GİDİNCE DOLANDIRILĞINI ANLADI

Bankadan çıktıktan sonra ifade vermek amacıyla Adliyeye giden Kömeç, "Adliyeye gittiğimde başımdan geçenleri anlattım ve ifade vermek için geldiğimi söyledim. Savcılık memurları da böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyleyince dolandırıldığımı anladım. Daha sonra polise gidip şikayetçi oldum" dedi.

Yapılan araştırmada hesabın sahibine ulaşıldığını ve hakkında dava açıldığını dile getiren Kömeç, "Mahkeme sürüyor ama henüz bir sonuç elde edemedim. Beni dolandıranların cezalandırılmalarını ve zararımın tazminini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.