LİMAN BAŞKANI KAYALI'DAN TERSANE AÇIKLAMASI


Açıklama: İnebolu Liman Başkanı Ergün Kayalı, İnebolu Tersanesi'ndeki bir gemiden liman içine denizi kirletici kirli atık bırakıldığı yönündeki iddialar üzerine basın açıklaması yaptı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 11:18
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1141


İnebolu Liman Başkanı Ergün Kayalı, İnebolu Tersanesi'ndeki bir gemiden liman içine denizi kirletici kirli atık bırakıldığı yönündeki iddialar üzerine basın açıklaması yaptı.

İddiaların tamamen yanlış ve gerçek dışı olduğunu belirten Liman Başkanı Kayalı'nın yazılı basın açıklaması şöyle:

"Limanımızdaki yüzer havuzda bakımı yapıldıktan sonra,  İnebolu Tersanesi rıhtımına bağlanan VOLGODON-5038 isimli Rusya Federasyonu bayraklı yük gemisinin, liman içinde sintinesini veya kirli balastını, yağlı kirli atıklarını,  denize kontrolsüzce boşalttığı şeklinde bazı basın organları ve sosyal medyada yer alan ve vatandaşlarımızın yanlış anlamalarına neden olan iddialar üzerine,  kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla konuya açıklık getirilmesi lüzum görülmüştür.

Adı geçen gemi yüzer havuza alındığında balast tankları tamamen boşaltılarak bakımı yapılmış ve bakımın ardından havuzdan indirilerek tersane rıhtımına bağlanmıştır. Yapılan işlem, bakımdan çıkan gemilerin seyir öncesi emniyeti için yapılması gereken kontroller olup, bu kontroller için balast alıp boşaltma işlemi gerçekleştirilir. Söz konusu operasyon başkanlığımızın bilgisi dahilinde yapılmış olup, rutin işlemlerdir. İddia edildiği gibi yapılan işlemden dolayı deniz suyunda bir kirlilik söz konusu olsaydı bu duruma limanda bulunan Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Liman Başkanlığı personeli anında müdahale ederdi. Kaldı ki, bu gibi konularda Başkanlığımıza ve Sahil Güvenlik Botumuza gelen ihbarlar titizlikle değerlendirilmekte ve olaya anında müdahale edilmektedir. Ancak adı geçen gemiden liman içine kontrolsüz bir şekilde, deniz suyunu kirletici sintine veya herhangi bir atık bırakıldığı iddiaları tamamen yanlış ve gerçek dışı olup,  bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Konu ile ilgili,  medyada yer alan haksız haber ve yorumlarla alakalı kişiliğime ve kuruma yapılan yıpratıcı yorumlar hakkında,  kanuni hakkımı saklı tutacağımı kamuoyuna saygı ile duyururum."