AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÖZAY'DAN CEZAEVİ AÇIKLAMASI


Açıklama: AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay, yeni cezaevi yapımı ile ilgili çalışmaları anlatarak spekülasyon ve dedikodulara kulak asılmaması gerektiğini söyledi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 00:23
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1188


AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay, yeni cezaevi yapımı ile ilgili çalışmaları anlatarak spekülasyon ve dedikodulara kulak asılmaması gerektiğini söyledi.

Cezaevi ile ilgili basın açıklaması yapan Özay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün Kastamonu milletvekilleri ile yaptığı görüşmede İnebolu'ya yeni cezaevinin mutlaka yapılacağını bildirdiğini hatırlattı.

AK Parti İlçe Başkanı Özay'ın cezaevi hakkındaki basın açıklaması şöyle:

"Cezaeviyle ilgili son günlerde bir çok spekülasyon olduğundan halkımıza bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

2015 yılında başlayan bu süreç ilk olarak cezaevin de tutuklu bulunan mahkumların yazmış olduğu şikayet dilekçeleri büyük etken olmuştur. Adalet Bakanlığı’nın görevlendirdiği heyet tarafından bina risk analizi yapılmış ve bina riskli bulunmuştur.2016 yılında yeni cezaevi gündeme gelmiş ve 27.06.2016 tarih ve 2016/1887 sayılı yazı ile Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İnebolu Belediyesinden cezaevi için arsa talebi olmuştur.29.06.2016 tarihinde İnebolu Belediyesi 300-51-516-798 sayılı yazı ile Cumhuriyet Başsavcılığının talebine olumsuz yanıt vererek, ’mülkiyeti Belediyemize ait hiçbir arsa bulunmamaktadır’ cevabı vermiştir.

İlerleyen süreçte Belediyeden gelen olumsuz cevaba takiben Cumhuriyet Başsavcılığı 27.06.2016 tarihinde aynı şekilde İnebolu Kaymakamlığından yer tahsisi konusunda resmi yazı ile Cezaevi için arsa talebinde bulunmuştur.

30.06.2017 tarihinde Kaymakamlık makamınca, Cumhuriyet Başsavcılığına 7 adet arsa sunulmuştur. Ancak Adalet Bakanlığının kriterlerine göre; hazineye ait olması, en az 100 dönüm büyüklüğünde olması, arazi eğimi %5’i geçmemesi, dere yatağında olmaması, sel baskınana maruz kalmaması, alt yapı eksikliği bulunmaması gibi şartlara haiz hiçbir arazi bulunamamıştır.

Göreve geldiğimiz 21.10.2017 tarihinden itibaren yapmış olduğumuz Köy Ziyaretlerinde tespit ettiğimiz arazilerden biri olan Esenyurt Köyü, Demirci Mh., Cebet Mevkiinde bulunan taşınmaz Adalet Bakanlığının kriterlerine uygun olduğunu tespit ettik. Taşınmazla ilgili olarak İnebolu Kaymakamlık makamına mevcut arsanın yeni Cezaevi için uygun olduğunu Esenyurt Muhtarı aracılığı ile ilettik.

22.11.2017 tarihinde Kaymakamlık Makamınca gerekli kurumlardan gerekli personel taşınmaz üzerindeki ilk çalışmaları yaptılar ve tutanağı İnebolu Kaymakamlığına teslim ettiler. Kaymakamlık makamı süre kaybetmeden 23.11.2017 tarihinde diğer 7 adet taşınmaza mevcut taşınmazı da ekleyerek Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildi. Bu sırada 25.09.2017 tarih 694 sayılı 22.Madde Kanun Hükmünde Kararname ile Orman Arazilerine ceza infaz kurumları yapılmasına müsaade edildi.

Sayın Milletvekillerimiz Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir bu süreç de hazırlamış olduğumuz yeni cezaevi yapımı ile ilgili olan dosyalar üzerinde çalışma başlattılar.

Gelinen son noktada ;Sayın Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül, milletvekillerimizle yaptığı görüşmede yeni yapılacak cezaevi’nin yeni programa alınacağını, yenisinin mutlaka yapılacağını ve mevcut Cezaevi’nin kapasitesinin zaman içerisinde azaltılarak kapatılacağını bildirmiştir.

Süreçle ilgili olarak en başta kendim olmak üzere, İlçe Teşkilatımızın, Sayın Ak Parti Kastamonu Milletvekillerimizin, İl Başkanı ve İl Teşkilatımızın, İstanbul’da bulunan iş adamı hemşerilerimizin yoğun çalışmaları kesintisiz devam etmektedir.

Gereğinin yapılacağı konusunda; tüm halkımızın gönlünün rahat tutması ve yapılan dedikodulara kulak asmamalarını rica ediyorum. Tüm kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Saygılarımla."