EVRENYE'DE SOĞUK HAVA DEPOSU KURULDU


Açıklama: İlçemize bağlı Evrenye köyünde, Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yatırım teşvik belgesi ile su ürünleri soğuk hava deposu kurulduğu bildirildi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 14 Mart 2013
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 16:43
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=132


İlçemize bağlı Evrenye köyünde, Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yatırım teşvik belgesi ile su ürünleri soğuk hava deposu kurulduğu bildirildi.

İnebolu'da yatırım teşvik belgesi ile gerçekleştirilen ilk yatırımın sahibi balıkçı Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada, Sinop'tan Bartın'a kadar su ürünleri üzerine en büyük soğuk hava deposunu kurduklarını söyledi.

Henüz yüzde 40'ı bitirilen projenin 2014 yılı sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Aydın, "Proje tamamlandığında tesisimiz 500 metrekare alana ve 40 bin kasa balık depolama kapasitesine sahip olacak. Sinop-Bartın arasında su ürünleri ile ilgili bu kapasitede başka soğuk hava deposu yok" şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakanlığı'ndan İnebolu'da ilk kez yatırım teşvik belgesi alan kişinin kendisi olduğunu ifade eden Aydın, "Sabit yatırım tutarı 1 milyon 700 bin lira olan projemiz için yüzde 70 vergi indirimi, KDV istisnası, faiz desteği ve sigorta primi işveren desteği sağlandı" dedi.

Tesiste ön soğutma, şok odası ve 2 adet muhafaza odası bulunduğunu belirten Aydın şunları söyledi:

"Balık ilk geldiğinde ön soğutma odasında 1-2 saat bekletiyoruz. Burada balığın nemi alınıyor ve serinliyor. Oradan şok odasına alıp eksi 35-45 derecede 12 saat şokluyoruz. Sonradan da eksi 18-22 derecede muhafaza odasına alıyoruz."