SİLAH OPERASYONUNDA 8 TUTUKLAMA


Açıklama: Kastamonu merkezli 4 ilde suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve örgüt faaliyeti kapsamında silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 şüpheliden 8'i tutuklandı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 15:01
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1322


Kastamonu merkezli 4 ilde suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve örgüt faaliyeti kapsamında silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Kastamonu, İstanbul, Samsun ve Rize'de başlatılan eş zamanlı operasyonla 24 şüpheli gözaltına alındı. İnebolu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de bu kapsamda İnebolu'da 6 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Cide ilçesi İl Genel Meclis üyesi İ.A. (45), köy muhtarları S.T. (45), Ö.Ö. (46), A.Ç. (62) ile K.A. (42), M.Ç. (62), G.N. (26) ve O.S.K. (39) tutuklanarak İnebolu Cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli ise Cide Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.