TEZHİP SANATÇISI HEMŞEHRİMİZİN BAŞARISI


Açıklama: Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hat, tezhip, minyatür ve çini dallarında düzenlenen 2. Uluslararası İslam Sanatları Yarışması sonuçlandı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 13:19
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1429


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hat, tezhip, minyatür ve çini dallarında düzenlenen 2. Uluslararası İslam Sanatları Yarışması sonuçlandı.

Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların ilgi gösterdiği yarışmada, hemşehrimiz Saliha Çığ, tezhip dalında birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla verildi.

Hazreti Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Selçuklu Kongre Merkezi'nde Türkiye'den ve farklı ülkelerden ödül alan sanatçıların katılımı ile gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, yarışmanın anlatıldığı kısa film ve ney dinletisi ile devam etti.

Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yarışma dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. 1071’den itibaren Anadolu’yu ihya ve inşa eden ecdadımızın ilk fethettiği ve medeniyetini yükselttiği toprakların Konya olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, bin yıldır Konya’nın yalnızca Türkiye Selçuklu Devleti’nin değil, Türk-İslam Medeniyetinin de başkentlerinden birisi olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Tezhip dalında yarışmanın birincisi olan hemşehrimiz Necmettin Üçyıldız'ın kızı, Karadeniz İlkokulu'nun eski Başöğretmeni merhum Şükrü Tekant'ın torunu Saliha Çığ'ın ödülünü Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak verdi.

İNEBOLU'DA HAZIRLADI

Hemşehrimiz Saliha Çığ, uluslararası yarışmada birinci olan ve büyük beğeni toplayan eserini, geçtiğimiz yaz sezonunda ailesiyle birlikte geldiği ilçemizde hazırladı.

Çığ'ın eseri daimi olarak sergilenecek.