TÜRK POLİSİ'NİN 168. YIL GURURU


Açıklama: Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 10 Nisan 2013
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 20:04
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=150


Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçe Emniyet Müdürü Oktay Topal, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan'ı makamında ziyaret ederek çiçek ve günün anısına plaket takdim etti.

Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreninde ise İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

Polis Günü nedeniyle Belediye Düğün Salonu'nda program düzenlendi.

Programa, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Halil Aydemir, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Özkan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Atilla Oğuz, İnebolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nejdet Gültepe, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Emniyet Müdürü Oktay Topal, etkinlikte yaptığı konuşmada, toplumun desteğini ve halkın güvenini kazanamamış bir emniyet teşkilatının başarılı olmasından söz edilemeyeceğini söyledi.

Emniyet teşkilatının son yıllarda halkın büyük oranında desteğini aldığını ve bu sayede büyük başarılara ulaştığını kaydeden Topal, "İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli olarak bizler, memleketlerimizde görev yapan meslektaşlarımızın kendi ailelerimize ve yakınlarımıza nasıl davranmalarını istiyorsak, biz de sizlere o şekilde davranmaya özen gösteriyoruz. 29 personelimizle sizlerin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamak için 24 saat çalışmaktayız" dedi.

Ülke ortalamasına göre İnebolu'da suç oranının düşük olduğuna dikkat çeken Topal, bunda ilçe halkının kanunlara saygılı, vatanını ve milletini seven, kamu görevlilerine saygı duyan ve onlara sahip çıkan bir yapıya sahip olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Telefonla para ve kontör dolandırıcılığının önüne geçmek için yapılan çalışmalardan bahseden Topal şunları söyledi:

"Geçtiğimiz aylarda bu tür dolandırıcılık olaylarının artması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak önce bir takım ilanlar asmak ve basın yoluyla duyurular yapmak suretiyle vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalıştık. Hemen ardından hem mahallemizde mahalle toplantıları yapmak suretiyle başta dolandırıcılık olmak üzere hırsızlık, kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçlar, kaçak kazı, sahte para ve trafik hizmetleri ile ilgili konularda detaylı bilgiler verdik. Mahalle toplantılarının yapılmasından sonra dolandırıcılar tarafından aranan hiçbir vatandaşımız bu dolandırıcılara para göndermediler. Bu bizleri oldukça mutlu etmiştir."

Suçların önlenmesinde polisiye tedbirlerin tek başına yeterli olmadığını kaydeden Topal, halkın da bu noktada sorumlulukları bulunduğunu hatırlatarak gördükleri olaylarda veya şüphelendikleri konularda 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi.

Geçmişten Günümüze Türk Polisi konulu slayt sunulan programda, Vali Enis Anaokulu öğrencilerinin polis kıyafetiyle sahneledikleri gösteriler izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Miniklerin gösterdiği performans izleyicilerden büyük alkış aldı.

Şiirlerin okunduğu programda okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından konuklara etli pilav ve tatlı ikram edildi. İkramların sunumunu İnebolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri gerçekleştirdi.