ÇOCUK BAYRAMI ÖNCESİ AYKUT ALTINÖZ'LE RÖPORTAJ...


Açıklama: 4 Gün sonra 23 Nisan... Türkiye Büyük Millet Meclisinin temellerinin atıldığı günün yıldönümü...
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2019
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 03:57
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1502


4 Gün sonra 23 Nisan...

Türkiye Büyük Millet Meclisinin temellerinin atıldığı günün yıldönümü...

Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı...

Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, dünya üzerinde bir başka ülkede eşi benzeri olmayan tek bayram.

Çocuklara verilen değerin bir kanıtı...

Geleceğin teminatı çocukların en mutlu günü...

O gün çocuklar gülsün, eğlensin, koşsun, oynasın, atlasın, zıplasın ki çocuk oldukları belli olsun. 

Çocuk her yerde çocuktur.

Çocuklar bulundukları ortamın neşesi, büyüklerin yaşama sevincidir.

Onlara verilen değer bir şekilde her daim gösterilmeli, hissettirilmelidir. Bu davranış onların kendilerine olan özgüvenlerini artıracaktır. 

Ben de çocukların düşüncelerini ve her konuda fikirlerini almanın doğru olduğu kanaatiyle önümüzdeki hafta kutlanacak çocuk bayramı öncesinde Mustafa Şerbetçi İlkokulu 2/B sınıfı öğrencisi Aykut Altınöz ile bir röportaj gerçekleştirdim. Okulunda başarılı bir öğrenci olduğunu bildiğim ve her hafta sonu Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi'nde eğitim alan Aykut'a  çocuk bayramı ve İnebolu'yu sordum, güzel cevaplar aldım. Röportajımı aynen aktarıyorum.

Nasıl bir İnebolu'da yaşamak istersin ?

Temiz havasıyla, doğal güzelliğiyle yaşamaktan keyif aldığım İnebolu'da çocuklar için sosyal aktivitelere ağırlık verilmesi talebimi iletirseniz mutlu olurum. Bir de adaletli ve hakkaniyetli bir ilçede yaşamak isterim. 

Büyüdüğünde İnebolu'da kalmak istermisin ?

Hayır. Benim hedefim yurt dışına açılmak çünkü...

Bizim çocukluğumuz mahallede top oynayarak yada tüm çocukların iştirak ettiği oyunlar oynayarak geçti. Peki sizin çocukluğunuz nasıl geçiyor ?

Okulda arkadaşlarımla oynama imkanı buluyorum. Fakat mahallede oyun alanının az olması, köpeklerin sürü halinde dolaşması benim evden dışarı çıkmama engel oluyor. Zaten evde bilgisayar, tablet, televizyon ve ağırlıkla dersler büyük ölçüde zamanımı alıyor. 

İnebolu'da yaşamaktan mutlumusun ?

Ailemle birlikte burada yaşadığım için mutluyum. Fakat İnebolu'da yaşam alanları yeterli değil. Deniz var, plaj yok. Çocuk var, lunapark yok. Sokaklarda çok köpek var, bundan dolayı hayvanlara olan sevgim azaldı. Biz çocukların eğleneceği alanlar çok az ve sinema yok.

Gelecek için hedeflerin neler ?

Ben büyüyünce uçak mühendisi olmak istiyorum. Tabii ki elime mesleğimi aldıktan ve iş sahibi olduktan sonra evlenip 4 çocuk sahibi olmak hedeflerim arasında. Ben iki kardeş olmaktan çok mutlu değilim. Keşke 6 kardeş olsaydık,  evin içi cıvıl cıvıl olurdu. 

Bizim çocukluk yıllarımızda  23 nisanın gelişi bizleri  mutlu ederdi, peki şimdiki çocuklarda aynı görüşte mi ?

Evet bende farklı bir sebeple mutlu olurum, çünkü öğleden sonra okul tatile giriyor,  aynı zamanda Atatürk'ü ve kurulan ilk meclisi hatırlar, biz çocuklara bu bayramı armağan ettikleri için sevinirim. 

Arkadaşlarınla ne tarz oyunlar oynuyorsun ?

Yerden yüksek, ebelemece, futbol, istop, hırsız-polis gibi oyunlar oynuyoruz. 

Futbol oynadığını söyledin. Hangi takımın taraftarısın ?

Tabiki Fenerbahçe...

İnebolu'da Belediye Başkanı olmak istermisin ?

Evet çok isterim. O zaman geldiğinde  İnebolu halkı hizmetin en iyisine benimle kavuşacaktır, bunu bir kenara not edin... 

23 nisan kutlamalarından memnunmusun ?

Evet çok memnunum. Halk oyunlarının dışında da gösteriler yapılabilir diye düşünüyorum. 

Dünyada başka bir örneği olmayan çocuk bayramını Türk çocuklarına  armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e ne söylemek istersin ?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Sevgili Atam, bize bu bayramı armağan ettiğin için tüm çocuklar adına çok   teşekkür ederiz." demek isterdim. 

Aykut Altınöz'e bu samimi röportajdan dolayı çok teşekkür eder, bu vesileyle tüm çocukların 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlarım.