"CHP OLARAK CEZAEVLERİNİN YAPILMASINA KARŞIYIZ"


Açıklama: Zarbana Çayı'nın kirlenmesiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere İnebolu'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, kapatılan İnebolu Cezaevi ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2019
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 04:16
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1544


Zarbana Çayı'nın kirlenmesiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere İnebolu'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, kapatılan İnebolu Cezaevi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Güneşli Köyünde bir kahvehanede düzenlenen toplantıda bir vatandaş, İnebolu Cezaevi'nin kapatılmasını gündeme getirdi.

CEZAEVİ YERİNE ÜRETİM ÖNERİSİ

Bunun üzerine açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, "Ben İnebolu'ya geldiğimde ilçe başkanım bu konuyla ilgili çok ayrıntılı bilgi verdi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak cezaevlerinin yapılmasına biz karşıyız. Cezaevlerine insanların girmemesi, devletin temel görevi suç işleme oranlarını düşürmek ve buna ilişkin de cezaevine yapacağı yatırımı örneğin İnebolu'nun cevizi, kestanesi, fındığı meşhurmuş, bunları işleyecek, defne yaprağı işlenmek üzere Manisa'ya gidiyormuş, bunları burada işleyecek tesisler,kooperatifçilik ve benzeri sosyal destekli tesisler kurarak buradaki vatandaşlara yeni bir istihdam alanları yaratılır ve cezaevinin taşınması İnebolu için çok da problem olmaz. Mahkumların tutukluların suçluların barındığı bir yerden ziyade üretim tesislerinin buraya yatırım olarak gelmesini ben daha çok önemserim" dedi.