AMATÖR FOTOĞRAF TUTKUNLARINA İNEBOLU'YU SORDUK...


Açıklama: Hep bilenlerle konuşuyoruz İnebolu'yu...
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 08 Kasım 2019
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 16:07
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1587


Hep bilenlerle konuşuyoruz İnebolu'yu...

Ya da aynı insanlarla istişare ediyoruz...

Farklı cevaplar almak istiyoruz aslında...

Olumlu şeyler duymak isterken...

Çözümü güç sorunlarla karşılaşıyor...

Olumsuzluklar içinde kayboluyoruz.

Güzel şeyler söyleyecek insanlar arıyoruz.

Bulunca da fırsatı kaçırmıyoruz.

İzmir'de öğretmenlik yapan İnebolu sevdalısı hemşehrimiz Ayten Er'in arkadaşı olan ve İzmir'den ilçemizi gezmeye gelen beş amatör fotoğraf tutkunu bayan misafirlere İnebolu'yu soruyoruz...

Aldığımız cevapların ne güzel bir memlekette yaşadığımızın kanıtı olacağı temennisiyle okuyucularımın beğenisine sunuyoruz.

Arife Saygı  (Emekli Devlet Memuru ) :
    İnebolu'nun cumhuriyet tarihinde çok önemli yerinin olduğunu biliyor ve merakla gelmek istiyordum. Kısmet bugüneymiş. Tarihi konaklarını gezerken çok mutlu oldum. Özellikle Gabak Gavur Gonağı'nda büyük bir misafirperverlikle karşılaştık. Salı günleri kurulan İnebolu pazarında üretici kadınların kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünler mutlaka görülmeli ve tadılmalı. Çok memnun ayrılacağım İnebolu'ya farklı fotoğraf gruplarıyla tekrar gelmeyi ve ziyaret etmeyi planlıyoruz. Ayrıca Palmiye'de yediğimiz hamsi ızgaranın, salatanın, İnebolu ekmeğinin ve helvanın tadını hiç unutmayacağız.

Banu Tansal  (Emekli Öğretmen) :
    Yaz boyunca Ayten Er arkadaşımızın çektiği ve paylaştığı İnebolu fotoğraflarını hayranlıkla izliyor ve bu güzel ilçeye gitmek için sabırsızlanıyordum. Arkadaş grubumla özellikle sonbahar renklerini fotoğraflayabilmek amacıyla geldik. Ayten Er arkadaşımın İnebolu'da bulunan tüm aile fertlerinin seferber olduğu müthiş bir ev sahipliği ile ağırlandık. Buradan çok  teşekkür ediyorum. Yolda tesadüfen karşılaştığımız ve isminin Hüseyin Gözen olduğunu öğrendiğim emekli banka müdürü beyefendinin bizi arabasıyla alıp eski İnebolu konağını gezdirmesi her birimize ayrı keyif verdi. Bu tarz yaklaşımların İnebolu'nun tanıtımına da önemli katkısının olacağını düşünüyorum.

Nesibe Polat (Emekli Öğretmen)  :
     Kurtuluş Savaşındaki isimsiz kadın kahramanların mirasını yaşatan İnebolu'lu kadınları görmek beni çok mutlu etti. Pazarda, İnebolu sokaklarında, dükkanlarda karşılaştığım kadınların güleryüzlülüğü, cana yakınlığı ve sıcakkanlı oluşlarından oldukça etkilendim. Edinilen güzel izlenimlerden dolayı bu tarihi ve kahraman ilçenin gönüllü birer turizm elçisi olacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Neriman Doyuk  (Emekli Kuaför)  :
   İnebolu gönlümü fethetti. Yolculuğumuz süresince Küre dağlarının sarı-kırmızı-yeşil ve beyaz renkleri bana büyük keyif verdi. İnebolu'nun tarihi aşı boyalı evleri, Atatürk'ün şapka ve kılık-kıyafet inkılabını gerçekleştirdiği merdivenler, İnebolu'nun organik pazarı, yöresel yiyecekleri ve insanlarının sevecenliği keyifli zaman geçirmeme sebep oldu. Hafızamda güzel anılarla ayrılıyorum. Memleketinizin tüm insanlar tarafından  görülmeye değer bir yer olduğunu düşünüyorum. İnebolu halkını medeni, çağdaş ve yeniliğe açık buldum. Ulu Önder Atatürk'ün şapka ve kılık-kıyafet inkılabını İnebolu'da gerçekleştirmesinin tesadüfi olmadığı kanısını taşıyorum. İnebolu halkının sevgi ile cumhuriyetle ve Atatürk'le kalması temennisini canı gönülden temenni ediyorum.

İlknur Kıran  (Emekli Devlet Memuru) :
    İnebolu hakkında pek bilgi sahibi değildim. Fakat bu ziyaretim ile İlçenizin milli mücadeledeki konumunu ve önemini öğrenme imkanım oldu. İnsanlarının çok aydın, yardımsever ve sevecen olduğunu gördüm. Daha önce gittiğimiz pek çok yerle kıyasladıģımızda grup arkadaşlarımızla ortak fikrimiz İnebolu halkının çok ilgili ve yardımsever olduğuydu. İnebolu'nun bizim gibi doğa, mimari ve portre fotoğrafı çeken amatör fotoğraf tutkunları tarafından keşfedilmesi gerekmekte.

Evet misafirlerimizin kısaca İnebolu hakkındaki düşünceleri bunlar.

İzmir'de gönüllü turizm elçilerimiz olduğunu bilmek bizleri mutlu ediyor.

Gelen ziyaretçilerimizin memnun ayrılması hepimizi gururlandırıyor.

İnebolu'muzu gelecekte İnşallah çok güzel günler bekliyor.