BİNNAZ MUHTAR GÖNÜLLERE DOKUNUYOR


Açıklama: Güzel şeyler duymak hepimiz için bir mutluluk vesilesidir.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 30 Kasım 2019
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:04
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1596


Güzel şeyler duymak hepimiz için bir mutluluk vesilesidir.

Herhangi birine yapılan hizmet, sanki kendimize yapılmış gibi gelir.

Dolayısıyla "Halka hizmet Hakka hizmettir" düsturunu benimseyen ve gösteriş için değil, tamamen "Allah rızası için" çabalayan kim olursa olsun, HERKESE ÖRNEK OLSUN diye yazmaya gayret gösteririm.

Reklam olsun diye değil, TEŞVİK OLSUN diye yazıyor, hizmet makamına gelen herkesin aynı performansı sergilemesi gerektiğini bu şekilde dile getiriyorum.

Çünkü "Makamlar gelip geçicidir" !

Bulunulan makam ne kadar yüksek olursa olsun eninde sonunda bitecektir.

Dolayısıyla gelinen makamın, kıymetini bilmek, halka hizmet etmek, kendi egoları için kullanmamak gerekir...!

Kime diyorum ?

Tabii ki bunun bilincinde olanlara !

"Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az" diye boşuna dememiş atalarımız.

8 ay oldu seçileli...

Cünürye mahallesi ona inandı, güvendi...

Kadından muhtar mı olur diyenlere inat mahallesini Binnaz Atılkan'a emanet etti.

O'da şu kısacık sürede kendisine güvenenleri mahcup etmedi.

Bunda dernekçilikten gelmesi en büyük etkendi.

Peki bizi bu düşüncelere sevk eden neydi?

Süreç, mahallesinde ikamet eden iki çocuklu engelli bir ailenin yaşadığı bir göz odanın akan çatısını tamir ettirme niyetiyle başlamıştı aslında. Fakat evin içinde de yapılacak pek çok işin olduğu görülünce Evrenye'den arkadaşı İlknur Değirmenci'nin de manevi desteğini alan  Cünürye muhtarı Binnaz Atılkan yapılabileceklerin en iyisini yapmak için kolları sıvadı.

Önce İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Özay'ın, akabinde kapısına gidildiğinde  boş dönülmeyen İnebolu esnafının katkılarıyla evin eskiyen kapısı, penceresi, mutfağı, boyası, badanası ve yenilenen eşyası ile oturulacak duruma gelmesi sağlandı.

Peygamber efendimizin(S.A.V) "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" sözünü düstur edinen Muhtarımız  Binnaz hanım  mahallesindeki ihtiyaç sahibi ailenin mutluluğuna vesile oldu. 

Kendisi için hiç kimseden bir şey isteyecek cesaretin gösterilemediği şu   ortamda, yardıma muhtaç birisi varsa da onun için çalmadık kapı bırakmayarak bu işlerin başarılabileceğine inanıyordu.

Okullar açılırken de 15 ihtiyaç sahibi öğrenciyi yardımsever insanların katkılarıyla tepeden tırnağa giydirmiş, çocukların sevincine ortak olmuştu.

Bildiğimiz bir şey var ki; bu işler birileri öncü olursa ya da organizatörlük yaparsa sonuç veriyor, kendiliğinden hiç bir hizmet gerçekleşmiyordu.

Evet sırada ki hizmet atıl vaziyette duran eski Cünürye okulunu sosyal ve kültürel faaliyetler için kullanılan ve bunun yanı sıra Halk Eğitim Merkezi bünyesinde mahalle kadınlarının çeşitli kurslar alarak bir şeyler ürettiği yer haline getirmekti.

Bizlere düşen ise Cünürye mahallesini hizmetlerle buluşturarak gönüllere girmeyi başaran Binnaz Muhtara ALLAH RAZI OLSUN diyerek her daim yanında olduğumuzu göstermekti.