COĞRAFİ İŞARET HAMLESİ


Açıklama: İnebolu'nun yöresel ürünlerine coğrafi işaret kazandırılması amacıyla Kaymakam A. Atakan Atasoy başkanlığında toplantı düzenlendi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 09 Şubat 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 09:42
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1634


İnebolu'nun yöresel ürünlerine coğrafi işaret kazandırılması amacıyla Kaymakam A. Atakan Atasoy başkanlığında toplantı düzenlendi.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İnebolu TSO Başkanı Şakir İşeri, İnebolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Çeçen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, İlçe Özel İdare Müdürü Sinan Ulaşan, İlçe Tarım Müdürü Hülya Karaaslan, Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Sıtkı Ercankal ve İnebolu TSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KAYMAKAM ATASOY'DAN AÇIKLAMA

Kaymakam A. Atakan Atasoy, toplantının ardından gazetemize yaptığı açıklamada, coğrafi işaretli ürünler ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnebolu'ya özgü bir coğrafi işaretin olması gerektiğini belirten Kaymakam Atasoy, "Diğer ilçelere göre bu konuda biraz geride kaldık. Bu konuda Evrenye Bıçağı ile alakalı bir başvuru yapılmasına karar verdik" dedi.

KIZILCIK TARHANASI VE HALUÇKA YARIŞMASI YAPILACAK

Doğanyurt ilçesinin kestane balına coğrafi işaret talebinde bulunduğunu ve bunu festival düzenleyerek ön plana çıkarmaya çalıştığını belirten Kaymakam Atasoy, "Biz de şöyle düşündük. Bizim için olmazsa olmaz tabii ki yöremizin çok güzel yemekleri var. Ama İnebolu'ya gelen misafirlerin tadabileceği ve her lokantada da yapılabilecek bir kızılcık tarhanamız, ikinci haluşkamız vardır. Biz bununla alakalı Mart'ın sonunda bayanlarla geleneksel olacak şekilde kızılcık tarhana çorbası ve haluçkasıyla yemek yarışması yapacağız. Sadece bu bir yemek yarışması olmayacak, bir şenlik havasında, bir festival havasında olacak. Bizim asıl amacımız burada kızılcık tarhanası ve haluçkayı sahiplenerek bunlarla ilgili coğrafi işaret almaya çalışacağız. Birisi toz oluyor, birisi hamur oluyor. Bizimki hamur oluyor. Bizimkinin içeriği farklı olduğu için biz bunu alırız" diye konuştu.

"HEDEFE KİLİTLENDİK"

Bu konuda hedefe kilitlendiklerini dile getiren Kaymakam Atasoy, "Biz neden geçmiş yıllarda bunu hiç yapmamışız, neden bunlara sahip çıkmamışız? İnebolu'yu gezen bir insan sadece İnebolu güvecinin tadına bakmasın, kızılcık tarhanamızı da bir marka haline getirelim. Haluçka da çok güzel bir yöresel lezzet" ifadelerini kullandı.