TESLİMİYET


Açıklama: Sen, ben,o... Biz, siz, onlar...
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 03 Nisan 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 17:39
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1670


Sen, ben,o...

Biz, siz, onlar...

Bizler çok zor şartlarda elde edilmiş bir vatanın evlatlarıyız.

Özellikle bulunduğumuz topraklarda yaşamış kahraman ecdadın torunları olan bizler, hangi koşullarda mücadele verilerek bu günlere gelindiğini çocukluk yıllarından beri duyar, yaşananların bir masal olmadığını iyi biliriz.

Evet bu vatan birlik ve beraberliğin en üst düzeyde gösterildiği bir mücadele ile kazanılmış ve bu günlere kadar korunmuştur.

Bu süre içinde bizi birbirimize düşürmek ve beraberliğimizi bozmak için yapılan oyunların da üstesinden yine elbirliğiyle  gelinmiştir.

Dün olduğu gibi bugün de çeşitli olumsuzluklara göğüs germek için birbirimize ihtiyaç vardır. Bunun bilincinde olmalı, aksi hiç bir düşüncenin kimseye fayda getirmeyeceği iyi bilinmelidir.

Son günlerde alışılagelmiş yaşam tarzından, normal seyreden hayat akışından bizleri uzaklaştırıp evde kalmaya zorlayan bir virüsle başa çıkma mücadelesinin içinde bulduk kendimizi...

Bu yaşımıza kadar görmediğimiz sıradışı bir duruma geldik herkesin malumu...

Gerçekten insanlık tarihine geçecek çok zorlu bir sınava tabi tutulduk...

Ne kadar süreceği belli olmadığı gibi, bırakacağı etkileri de kestirmek güç...

Aslında ne kadar çaresiz ve aciz olduğumuzun bir kanıtı gibi yaşadıklarımız

En önemlisi ise bu virüsün öğrettikleriyle yaşamanın zaten normal hayatta uygulanması gerektiği konusunda bilinçlendik. 

Yapmamız gereken pek çok şeyi mecburen yapar hale geldik.

Artık yerlere tükürmeyen, gelişigüzel her yere çöp atmayan, sık sık ellerini yıkayan, olağanüstü durumlar dışında bile sosyal mesafeyi gözeten, öksürüp hapşırırken mutlaka ağzını burnunu tek kullanımlık mendille kapatan, kapı kollarını daha dikkatli kullanan, toplu taşıma araçlarında nereyi-nasıl tuttuğuna dikkat eden, çevre temizliğine duyarlı bir toplum olma yolunda hayli mesafe katetmiş olacağımızdan kimsenin kuşkusu yoktur. 

Sabah yatağından Besmele ile kalkıp yüzünü yıkayan, yemeğe oturmadan ve kalktıktan sonra mutlaka elini ağzını yıkayan, anne-babaya saygıda kusur etmeyen, aile olmanın gereklerini yerine getiren, kutsal değerlerini koruyan, örf-adet, gelenek ve göreneklerini unutmayan bir toplum olmamız zaten olması gerekendir. 

Günlük hayatın kısıtlı bir şekilde hüküm sürdüğü bu durumu kabullenip uzmanların yönlendirdiği şekilde yaşamaya gayret etmek zorundayız.

Herkes gelinen bu noktanın muhasebesini doğru yapsa ve üzerine vazife çıkarıp gelecekle ilgili planlarını o doğrultuda uygulasa daha güzel günler bizleri beklemektedir.

Yeter ki her şeyi yoktan var eden Allah'a kulluk vazifemizi layıkıyla yerine getirelim ve tevekkül edelim. Çünkü Allah-üTeala her şeye kadirdir.

KADERE İMAN EDEN, KEDERDEN KURTULUR.