DİN GÖREVLİLERİ HİZMETİN HER ALANINDA VATANDAŞIN YANINDA


Açıklama: İçişleri Bakanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmalarını yasaklamasının ardından İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulları da salgının yayılmasını önlemek amacıyla köylerden ilçe merkezine gidiş-gelişleri kısıtladı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:06
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1678


İçişleri Bakanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmalarını yasaklamasının ardından İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulları da salgının yayılmasını önlemek amacıyla köylerden ilçe merkezine gidiş-gelişleri kısıtladı.

İnebolu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, köy imamları ile muhtarların ilçe merkezine gelebilmelerine imkan tanıdı. Evden çıkamayan yaşlı ve hastalarla köyden çarşıya gelemeyen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması görevini de köy imamları üstlendi.

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında köylerindeki vatandaşların herhangi bir ihtiyacı olup olmadığını tespit etmek için evleri ziyaret eden İnebolu İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri kendilerine iletilen ihtiyaçları tek tek karşılıyor.

Ellerinde listeyle ilçe merkezine gelen din görevlileri vatandaşların siparişlerini alarak köye geri dönüyor. Yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşabilmek için çalmadık kapı bırakmayan din görevlileri, bir taraftan da topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.