"ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM VE TURİZM"


Açıklama: İçişleri Bakanlığınca İnebolu Kaymakamlığına atanan Ejder Demir görevine başladı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 25 Eylül 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 09:28
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1755


İçişleri Bakanlığınca İnebolu Kaymakamlığına atanan Ejder Demir görevine başladı.

Kaymakam Ejder Demir, göreve başlaması dolayısıyla gazetemize yaptığı açıklamada, 2012-2014 yılları arasında Doğanyurt Kaymakamı olarak görev yaptığını, bu süre zarfında zaman zaman İnebolu Kaymakamlığına da vekalet ettiği için çevreyi tanıdığını söyledi.

Görevine başlamasının ardından makamında ziyaret ettiğimiz Kaymakam Ejder Demir gazetemize değerlendirmede bulundu.

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi Kaymakamı iken İçişleri Bakanlığının görevlendirmesiyle 21 Eylül 2020 Pazartesi günü itibariyle İnebolu Kaymakamı olarak göreve başladığını belirten Kaymakam Demir, "İnebolu, gerek fiziki şartlarıyla, gerekse tarihi ve kültürel özellikleriyle Türkiye'mizin nadide ilçelerinden bir tanesi" dedi.

"BURADA GÖREV YAPMAK ONUR VERİCİDİR"

İnebolu'nun denizi ve yeşilin her tonuyla adeta cenneti andırır güzelliklere sahip olduğunu ifade eden Kaymakam Demir, "Aynı şekilde tarihine de bakacak olursak Kurtuluş Savaşında İnebolulu kayıkçılarımızın; Allah cümlesinin mekanını cennet eylesin, göstermiş olduğu gayretleri neticesinde belki de Kurtuluş Savaşımızın akışının yönünü değiştirmiştir ve bu vesileyle de Türkiye'de tek İstiklal Madalyasına sahip ilçemiz olması münasebetiyle de tarihi açıdan da önemli bir özelliğe sahip ilçemizdir. Burada görev yapmak bizler açısından son derece onur vericidir" dedi.

"EĞİTİM VE TURİZME AĞIRLIK VERECEĞİZ"

İnebolu'nun tanıtımı ve turizmden daha fazla pay alabilmesi için gayret göstereceğini ifade eden Kaymakam Demir şunları söyledi:

"Malumunuz daha önce de burada çalışmış biri olarak İnebolu'da zaman zaman Doğanyurt'ta çalışırken Kaymakam meslek büyüklerimizin izne ayrılması münasebetiyle vekaleten görev yapmıştım. Dolayısıyla da İnebolu'yu az çok bilmekteyiz. Sıkıntılarını, problemlerine vakıf sayılırız. Bu açıdan bakacak olursak İnebolu'da en önemli yapılacak işlerin başında kanaatimce eğitim ve akabinde turizm gelmektedir. Bizim de en çok ağırlık vereceğimiz noktaların başında eğitim ve turizm gelecektir. İnebolu'yu eğitimde nasıl daha güzel yerlere getirebiliriz, eğitimin çıtasını İnebolu'da nasıl yükseltebiliriz bunların gayreti içerisinde olacağız.

Diğer taraftan adeta turizm cenneti olan, turizm açısından inanılmaz potansiyellere sahip İnebolu'muzu turizme nasıl kazandırabiliriz, nasıl turizmin burada süresini uzatıp alanlarını genişletebiliriz, turizme açılacak alanlar nereler var, yeni alanları açabilir miyiz, tarihi evleri restore ederek turizme kazandırabilir miyiz, bunların açıkçası gayretleri içerisinde olacağız. Bu konuda da tüm İnebolulu kardeşlerimizle istişare etme gayreti içerisinde olacağız. İşin esası özeti İnebolulu kardeşlerimizle beraber burayı nasıl bir turizm yuvası yapabiliriz bunun mesaisi ve düşüncesi içerisinde olacağız."

"TÜM MESAİMİZ İNEBOLU İÇİN OLACAK"

Kaymakam Demir, "Hem İnebolulu kardeşlerimize, hem de burada çalıştığımız mesai arkadaşlarımızla beraber tüm gayretlerimiz, tüm mesaimiz İnebolu'yu nasıl daha güzel yerlere getirebiliriz, İnebolu'da nasıl daha güzel işler yapabiliriz düşüncesi içerisinde olacağız. Rabbim güzel hizmetlere vesile kılsın. Rızası istikametinde hayırlı hizmetler, hayırlı işler yapmayı nasip eylesin. İnşallah Rabbim bizleri İnebolulu kardeşlerimize mahcup etmesin diyorum. Tüm İnebolulu hemşehrilerimize, kardeşlerimize tekrardan saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
 
Biz de Kaymakamımız Ejder Demir'e görevinde başarılar diliyoruz.