TERMİNAL KÖPRÜSÜNDE ÇALIŞMALARA BAŞLANIYOR


Açıklama: Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "İnebolu Terminal Köprüsü ve İnebolu Girişi BSK Yapılması" işini üstlenen müteahhit firma ile sözleşme imzalandı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 03 Ekim 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 11:41
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1759


Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "İnebolu Terminal Köprüsü ve İnebolu Girişi BSK Yapılması" işini üstlenen müteahhit firma ile sözleşme imzalandı.

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü, ilgili personeller ve müteahhit firma yetkilileriyle birlikte Terminal Köprüsü projesini yerinde inceledi.

İnebolu Terminal Köprüsü ve İnebolu Girişi BSK Yapılması için 20 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen ihaleye 60 firma teklif verdi. Yaklaşık maliyeti 26 milyon 35 bin TL olarak hesaplanan ihalede 60 tekliften 33'ü geçerli sayıldı.

Geçerli teklifler arasında en düşük teklif 11 milyon 748 bin TL olurken bu teklif aşırı düşük olduğu için kabul edilmedi. İhaleyi KDV hariç 17 milyon 220 bin 819 TL teklif veren Ahmet Aydın Tümer-Mütevelli Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Ortaklığı kazandı. İşin süresi ise 470 gün olarak belirlendi.

İhale kapsamında İnebolu Terminal Köprüsü ile İnebolu'nun İkiçay Mevkiinden limana kadar olan güzergah boyunca giriş-çıkışları BSK (sıcak asfalt) yapılacak. Köprü dışında 86 bin metrekare civarında BSK çalışması gerçekleştirilecek.

BAŞKAN ÖZAY'DAN İNCELEME

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü, ilgili personeller ve müteahhit firma yetkilileriyle birlikte Terminal Köprüsü projesini yerinde inceledi.

Başkan Özay, yaptığı açıklamada, "Karayollarının ihalesini yapmış olduğu otogar köprüsü, kavşağı ve BSK yapımı ile ilgili müteahhit firma inşaata başlamak üzere Belediyemiz ile işbirliği içerisinde çalışmalara başlamıştır. İlçemize hayırlı olsun" dedi.