KORONAVİRÜSLE MÜCADELENİN SAHADAKİ KAHRAMANLARI


Açıklama: İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi'nde (TSM) oluşturulan 4 filyasyon ekibi, koronavirüsle mücadele kapsamında haftanın 7 günü gece gündüz demeden sahada görev yapıyor.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 07 Kasım 2020
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 13:40
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1773


İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi'nde (TSM) oluşturulan 4 filyasyon ekibi, koronavirüsle mücadele kapsamında haftanın 7 günü gece gündüz demeden sahada görev yapıyor.

İnebolu TSM Başkanı Dr. Serhat Beyan, pandeminin başından bu yana ilçemizde 450'nin üzerinde kişinin koronavirüse yakalandığını, bu süre içerisinde 2 bin civarında kişiye de filyasyon hizmeti verildiğini söyledi.

Zaman zaman kendisinin de şoförlük yaparak köylere gittiklerini, ilçe merkezinde kendi aracını da kullanarak filyasyon yaptıklarını anlatan Dr. Serhat Beyan, bu nedenle 4'üncü filyasyon ekibini oluşturduklarını söyledi.

HAFTANIN 7 GÜNÜ GECE YARISINA KADAR ÇALIŞIYORLAR

Her filyasyon ekibinde 1 doktor, 1 hemşire ve 1 şoförün görev yaptığını belirten Dr. Serhat Beyan, "Her gün 4 ekip aynı anda göreve çıkıyoruz. Örneğin dün akşam arkadaşlarımız beni arayıp 'İşimiz bitti' dediğinde gece saat 12'yi 10 geçiyordu. Haftanın 7 günü sabah 8.30'da başlayıp gece 12'ye kadar çalışmalarımız devam ediyor. Pandemi başladığından beri hafta sonu veya bayram tatili yapmaksızın filyasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

4'ÜNCÜ FİLYASYON EKİBİ KURULDU

Taşköprü ve Tosya'da İlçe Sağlık Müdürlükleri bulunduğunu ifade eden Dr. Serhat Beyan, "Taşköprü ve Tosya'da ilçe sağlık müdürlüğü var. Onların imkanları farklı. Onlar 6 ekiple çalışıyordu şimdiye kadar. Biz 4'üncü ekibimizi yeni oluşturabildik. Araç, şoför ve personel sorunu çekiyorduk. Yavaş yavaş bunu aşmaya başladık. Burada İlçe Sağlık Müdürlüğünün olmamasının sebebi bizim nüfusumuz 23 bin civarında. 30 bin kişilik nüfus olursa İlçe Sağlık Müdürlüğü kuruluyor. Özellikle bizim pandemide ilgilendiğimiz nüfus neredeyse 50 bine yaklaşıyor. Doğanyurt, Bozkurt, Abana, Çatalzeytin'in pandemi olarak bağlandığı yer İnebolu Devlet Hastanesi. Buradaki hastaların her şeyi İnebolu Devlet Hastanesi'ne geliyor. Ama imkanlarımız altına girdiğimiz yükle orantılı değil" diye konuştu.

"ÇALIŞANLARIMLA GURUR DUYUYORUM"

İnebolu TSM bünyesinde fedakarca görev yapan personelinin gayretlerine dikkat çeken Dr. Serhat Beyan şunları söyledi:

"Ben gerçekten çalışanlarımla gurur duyuyorum, onlara teşekkür ediyorum. 3 tane şoförüm pandemi başından beri 1 gün tatil yapmadı. Her gün çalışıyor bu insanlar. Şoförlerimiz 30 gün, diğer çalışanlarımız da 25-26 gün çalışıyor. Ben Toplum Sağlığı Başkanı olarak burada vakalara yetişemediğimiz zamanlarda hastanenin arabasını alıp kendim köylere şoförlük yaptım. Kendim gidip yanımda bir doktor arkadaşımla beraber gece 00.30'a kadar köylerde çalıştık. Artık bunun üzerine dördüncü ekip kuruldu. Ben kurum başkanı olarak kendi aracımla merkezdeki hastaların yanına gittim. Bunu yapmak zorunda değiliz ama böyle bir sorumluluğumuz var. Buraya TSM Başkanı olarak tayin edildim. Pandeminin temaslı ve hastane dışı tüm sorumluluğu bana teslim edildi. Bunun altında kalmamak için gayret göstermemiz gerekiyordu. Pandemi süreci geçici olarak düşünüldü ama bu şu an geçici değil. Bu yeni normalimiz oldu. Bir yandan halkın canı yanarken, hastalanırken bir yandan da sağlık çalışanı görülmüyor. Bir insanın 5 ay boyunca izin tatil yapmadan çalışması ve her gün akşama kadar çalışması normal değil. Ama sağ olsunlar bizi hiçbir zaman kırmadılar, hiçbir zaman ben yapamam demediler. Hemşirelerim de, şoförlerim de, doktorlarım da hepsi bir kere yok hocam artık biz yapmıyoruz, biz artık buna dayanamıyoruz demeden canlarını dişlerine taktılar. Onlara tekrar teşekkür ediyorum."