TÜRKİYE'NİN MARKASI HEMŞEHRİMİZE EMANET


Açıklama: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Türkiye Marka Ofisi koordinatörlüğüne İnebolulu hemşehrimiz Nur Özkan Erbay atandı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2022
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 23:35
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1937


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Türkiye Marka Ofisi koordinatörlüğüne İnebolulu hemşehrimiz Nur Özkan Erbay atandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, atamayı sosyal medya hesabından duyurdu.

İletişim Başkanı Altun paylaşımında, “İletişim Başkanlığımızın çatısı altında Türkiye Marka Ofisimizi kurduk. Türkiye markasını güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızın gerçekleşeceği ofisimizin koordinatörü olarak atanan Nur Özkan Erbay arkadaşımızı tebrik eder, kendisine başarılar dilerim” dedi.

Altun, geçen Aralık ayında yaptığı açıklamada da, Türkiye’nin global marka kimliği alanında çalışmalar yapmayı amaçlayan, ülke imajı ve marka değerinin güçlendirilmesi ve stratejik iletişim vizyonu hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye Marka Ofisi’ni kuracaklarını belirtmişti.

İnebolulu hemşehrilerimiz Yavuz Özkan ve eşi Melek Özkan’ın kızları Nur Özkan Erbay’ı kutlar, Türkiye’nin markasını güçlendirmek için üstlendiği bu zorlu görevde başarılar dileriz.

NUR ÖZKAN ERBAY KİMDİR?

Gazetecilik mesleğine 1998 yılında Dünya Gazetesi’nde Ekonomi Muhabiri olarak başlayan Nur Özkan Erbay, bundan önceki görevlerinde, 2018-2022 yılları arasında DAILY SABAH Gazetesi Ankara Temsilciliği, 2013-2018 yılları arasında sırasıyla TRT TÜRK kanalı New York ve Washington Muhabirliği,  Haber Müdürlüğü ve TRT WORLD kanalının Ankara Büro Şefliği görevlerini yürüttü. 2011-2013 yılları arasında Sabah-A Haber yayın kuruluşlarının Washington muhabirliği ve SETA-DC’de medya ve kurumsal iletişim asistanı olarak çalışan Erbay, 2006-2009 yılları arasında da Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği’nde araştırma ve yönetici asistanlığı görevlerinde bulundu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde Lisans, Georgetown Üniversitesi’nde Uluslararası Gazetecilik alanında Yüksek Lisans öğrenimini tamamlayan Erbay, ABD'de Georgetown ve Johns Hopkins Üniversitesi’lerinde siyasal iletişim ve Amerikan Dış Politikası alanında, Amerikan ABC Televizyonunda gazetecilik alanında kurs ve seminerlere devam etti. Erbay, ikinci Yüksek Lisansını Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Uluslararası Güvenlik bölümünde tamamladı. Erbay halen Hacı Bayram Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Yeni Medya, Diplomasi Haberciliği, Medya ve Etik, Habercilik ve Haber Yazma Teknikleri dersleri veren Erbay’ın uluslararası ilişkiler, diplomasi, uluslararası güvenlik, sosyal medya, terör konularında, görsel ve yazılı medyada İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanmış çok sayıda haber, makale, özel röportaj, makale ve analizi bulunmaktadır.

Güvenlik ve terör alanlarında Türkçe ve İngliizce kitapları bulunan Erbay, 24 TV Kanalında "Küresel Oyun", TRT TÜRK Kanallarında "Bakış Açısı" adlı dış politika programlarını hazırlayıp sunmuştur.