UYUŞTURUCU SANIKLARINA CEZA YAĞDI


Açıklama: İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ve İnebolu İlçe Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 5 sanık toplam 41 yıl 6 ay hapis ve toplam 75 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 07 Ekim 2022
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 13:57
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1973


İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ve İnebolu İlçe Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 5 sanık toplam 41 yıl 6 ay hapis ve toplam 75 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Alınan bilgiye göre, 12 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan ve haklarında iddianame hazırlanan R.K., M.A.Ç., T.Y., M.S. ve E.K.’nin yargılandığı İnebolu Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında sanıklara ceza yağdı.

Sanıklardan R.K. hakkında uyuşturucu ve uyarıca madde ticaretinden 12 yıl 6 ay ve uyuşturucu madde kullanmak suçundan 2 yıl olmak üzere toplam 14 yıl 6 ay hapis ve 25 bin TL adli para cezasına hükmeden mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanık M.A.Ç.’ye de uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçundan 15 yıl hapis ve 25 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti ayrıca diğer sanıklardan T.Y. hakkında uyuşturucu veya uyarıca madde ticareti suçundan 5 yıl hapis ve 10 bin TL adli para cezası, M.S. hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti suçundan 5 yıl hapis ve 10 bin TL adli para cezası, E.K. hakkında da uyuşturucu madde kullanmak suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.