DÜNYADAN CENNET'E LAYIK BİR KÖŞE: İNEBOLU


Açıklama: Yeryüzünün belki de ender sayılabilecek güzellikte yerlerinden birisi Kastamonu ve civar ilçeleridir. İnsanları da hakeza doğal, samimi, içtendir. İşte İnebolumuz bu coğrafyanın deniz ve dağlarıyla da enfes güzellikte yerlerinden birisidir. Henüz belki de insan eliyle bozulmaya çalışılmışsa da bunu tam olarak başaramamışlar diyebiliriz.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2022
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 22:28
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1984


Yeryüzünün belki de ender sayılabilecek güzellikte yerlerinden birisi Kastamonu ve civar ilçeleridir. İnsanları da hakeza doğal, samimi, içtendir. İşte  İnebolumuz bu coğrafyanın deniz ve dağlarıyla da enfes güzellikte yerlerinden birisidir. Henüz belki de insan eliyle bozulmaya çalışılmışsa da bunu tam olarak başaramamışlar diyebiliriz.

Senelerdir gidip gelmemizin  o güzel temaşa edilecek manzaralarının, geniş yüksek dağlarının sarı kırmızı renk cümbüşlerinin yaratıcının bir tuali üzerine serdiği, adeta gepgeniş resimlerini görüp onun yüceliğini anlayamamaktan daima mesul tutulacaktır bu insanoğlu. Çünkü sen onun Esmasının ve isimlerinin tezahürü olarak bu görüş ve bakı açılarında, etrafında olan bu olayları gönül ve ruh dünyanda tartarak düşünerek yaşamak için yaratılmışsın. Yoksa insanoğlu başı boş sergerdan bir ömür yaşayıp yaratıcının ‘Ne haliniz varsa görün’ dediği boşluğa atılıp orada unutulacak ihmal edilecek bir durumu, olayı kaybedecek minvalde bu dünya hayatını yaşamamalı. Zira yaratıcının eseri olarak bu insanoğlunun büyük vazifesidir.

Doğa insanoğlundan yardım istemez, çünkü o kendi işini kendi görebilecek yeteneğe sahiptir! Onun istediği şey yalnız bırakılmak, müdahale edilmemektir. O, kendi yolunda kendi kendine, kendi metotlarıyla yürümeyi ister. Yeryüzünde keşfedildikten sonra bozulmamış hiçbir  doğal afet yoktur. Bir doğal cennetin doğal kalabilmesinin tek bir yolu vardır: Keşfedilmemiş olmak! Eğer doğanın mistik güzelliğini algılayacak bir zihnin yoksa ve onun şifa veren havasını yaşayacak bir ruha sahip değilsen, ne denli fantastik bir yerde yaşadığımızı da asla anlayamazsın. İşte bu güzel coğrafyada yaşayan güzel insanlardan birisi de gerçek samimi bir dost ve asaleti ile de iyi bir arkadaş, kardeş olan Seymenoğlu ailesinin değerli üyesi Recep SEYMENOĞLU ve mahdumu Ömer SEYMENOĞLU kardeşimdir. Geniş hoşgörülü, samimi, içten, kadirşinas dostlukları ile 25 yıla yakın hiç kırmayan, kırılmayan asaleti ve saygınlığıyla da bölgemiz tüccarlarından, çok değer gören, güvenilen, bir sözüyle her istediği şeyi yerine getirebilen müstesna kişilik için burada siz değerli Kadir YILDIRIM beyin sayfasından bütün bölgemize bir kez daha duyurmak isterim. Bu insanlar, bu kişiler bulundukları coğrafya ile müstesna güzellikleri bir arada taşımak da o güzel bölgenin kaderinde oluşmuş güzellikler manzumesi...

Selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz.