TERMİNAL KÖPRÜSÜ ULAŞIMA AÇILDI


Açıklama: Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi ikinci kez gerçekleştirilen İnebolu Terminal Köprüsü yaya ve araç trafiğine açıldı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2022
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 18:24
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1994


Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi ikinci kez gerçekleştirilen İnebolu Terminal Köprüsü yaya ve araç trafiğine açıldı.

İnebolu’nun yıllardır gündeminde bulunan Terminal Köprüsü sorunun çözüme kavuşması vatandaşları ve sürücüleri sevindirdi.

Kayahan İnşaat’ın 78 milyon 995 bin lira bedelle kazandığı İnebolu Terminal Köprüsü ve İnebolu Girişi BSK yapımı işinde önemli aşama kaydedildi. İlk müteahhit tarafından prefabik kirişleri yerleştirilen köprüde yeni müteahhit firma beton dökerek peşinden BSK yapımı gerçekleştirildi. Korkulukları takılan köprüden araçların geçişine izin verildi.

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA HUNER ÖZAY’IN AÇIKLAMASI

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Terminal Köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Başkan Özay incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Terminal Köprüsü’nün ilk müteahhidinin vefatı nedeniyle çalışmaların durduğunu hatırlattı.

Daha sonra iki sel felaketi yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Özay, “Vatandaşlar arasında bu köprü alçak mıydı yüksek miydi diye çeşitli algı operasyonlarına çekildi. Biliyorsunuz dere yataklarındaki faaliyetler Devlet Su işlerine ve onun üzerindeki köprüler de bir kısmı DSİ’ye, bir kısmı Özel İdare’ye bir kısmı da Karayollarına ait. Bu köprü karayollarına ait bir proje. Karayolları müteahhit vefat ettikten sonra ihaleyi askıya aldı ve tekrar yeni baştan bir ihale yapıldı. Nihayet tekrar bir firma bu işe başladı. Allah nasip ederse Otogar köprümüz çok kısa zamanda faaliyete geçecek. Yalnız bu Otogar köprümüzün yanında ekstradan BSK asfaltlama çalışması yapılacak. İnebolu İkiçay’ından dolaşacak köprüden Etibank’ın önünden dönerek tekrar İnebolu İkiçay’ına bağlanacak bir BSK çalışması olacak. Bu esnada hem OPET’in önündeki hem OPET’in karşısındaki hasarlı alan da kazık çakma yöntemiyle kazıklanarak yol çalışmaları da o şekilde bitecek. Tahmin ediyoruz 450 günlük bir süreci var. İlk etapta köprümüz faaliyete geçecek. Ondan sonra köprünün altında bir genişleme çalışması yapılacak. Bu şekilde de ilçemize inşallah hizmet etmeye başlayacak” dedi.