UMRECİLER KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI


Açıklama: İnebolu Müftülüğünden umre için kayıt yaptıran vatandaşlar kutsal topraklara dualarla uğurlandı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2023
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 17:59
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=2021


İnebolu Müftülüğünden umre için kayıt yaptıran vatandaşlar kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Tevfikiye Camii’nde (Yeni Cami) yatsı namazının ardından düzenlenen programda cami görevlileri Haki Yılmaz ve Ömer Faruk Uzan tarafından Kuran-ı Kerim, kaside ve ilahiler okundu.

İlçe Müftüsü İsmet Ataç, programda yaptığı konuşmada, umre ziyaretinin öneminden bahsetti.

Umrecilere tavsiyelerde bulunan Müftü Ataç, “Bu yolculuk kolay bir yolculuk değil. Her adımın bundan sonra Allah rızası için olması lazım. Neden dolayı? Çünkü o adımlarla bu yola çıktığımız zaman sadece Rabbimizin rızasını umarak çıkıyoruz. Yolculukta çok dikkat edeceğiz. Dönünceye kadar ibadet edeceğiz. Evinizden adımınızı attığınız andan dönünceye kadar ibadetle meşgulsünüz. Onun için değerli kardeşlerim adımlarınıza yolculuğunuza çok dikkat edin. Kimseyi kırmamayı özen göstermeliyiz. Sakın ha orada gönül  kırmayalım” dedi.

Umrecilerden deprem felaketini de unutmamalarını isteyen Müftü Ataç, “Sizler inşallah orada bulunduğunuz müddetçe Rabbimizin misafirlerisiniz. Misafirin ev  sahibinden istedği şeyler geçerli olur.  Onun için şu anda ülkemizdeki kardeşlerimiz için dua edelim. Beytullah’a vardığınız zaman devletimiz için, milletimiz için şu anda deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için dua edelim. Çünkü orası duaların kabul olduğu yerler. Deprem bölgesinde vefat eden binlerce insanımız var, hasta olanlarımız var, yaralılarımız var, onları dualarımızda unutmayalım” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ve umrecilerin yakınlarının da katıldığı uğurlama programında Müftü İsmet Ataç tarafından dua edildi. İnebolu Müftülüğü’ne kayıt yaptırarak Diyanet’in organizasyonuyla 15 günlük umre ziyareti için kutsal topraklara giden  42 kişi daha sonra dost ve yakınlarıyla vedalaşarak yola çıktı.