İKİYAKA KÖYÜNDE KADİR GECESİ COŞKUSU


Açıklama: İkiyaka Köyünde, hayırsever işadamı Ahmet Rüzgar tarafından organize edilen 5. Geleneksel Kadir Gecesi programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftarda Müftü Mehmet Uzun tarafından dua yapıldı. Müftü Uzun, etkinliği gerçekleştiren işadamı Ahmet Rüzgar'a teşekkür etti.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 04 Ağustos 2013
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 14:30
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=213


İkiyaka Köyünde, hayırsever işadamı Ahmet Rüzgar tarafından organize edilen 5. Geleneksel Kadir Gecesi programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftarda Müftü Mehmet Uzun tarafından dua yapıldı. Müftü Uzun, etkinliği gerçekleştiren işadamı Ahmet Rüzgar'a teşekkür etti.

Yeni Cami meydanındaki toplu iftar yemeği ile başlayan programda Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve kasideler okundu. İftar yemeği öncesi ve sonrasında İnebolu Hamidiye Camisi imam hatibi Haki Yılmaz öncülüğünde, Boyran Camisi imam hatibi Yaşar Şahin ve Ali Feyzi Uysal'dan oluşan ekip tarafından tasavvuf musikisi sunuldu.

Teravih namazının ardından camide vatandaşlara hitap eden Ahmet Maranki, dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanların kanının döküldüğünü ve göz yaşı akıttığını belirterek, "Peygamber efendimiz (sav) 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' buyuruyor. Dinimiz, komşusu açken tok yatan veya komşusu sıkıntıdayken bu sıkıntıyı hissetmeyen bizden değildir diyor. Biz de bu kardeşlerimiz için en azından dua edelim. Bu gecelerde dualarımızı onlardan esirgemeyelim" dedi.

Konuşmasında gıdalardaki tehlikelere de değinen Maranki şunları söyledi:

"Her yıl yüzbinlerce kişi kalp krizinden ölüyor. 7,5 milyon kişi böbrek hastası, 5 milyon kişi karaciğer hastası. Herkesin tansiyonu, kolesterolü veya şekeri yüksek. Bunun sebebi gıda terörü. İçtiğimiz, yediğimiz şeyler, tatlı diye çocuklarımıza verdiğimiz şekerler, gazlı içecekler bu terörü tetikliyor. Gıda terörü sizi her an vurabilir. Onun için yediklerimize içtiklerimize dikkat edelim."

Maranki'nin konuşmasının ardından din görevlileri tarafından mevlid programı sunuldu. Mevlid programından sonra Peygamber Efendimizin (sav) Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı.