VALİ BEKTAŞ'TAN ASFALT MÜJDESİ


Açıklama: İŞİKDER’in etkinliğine katılan Vali Erdoğan Bektaş, köy grup yollarının 2 yıl içinde asfaltlanacağını söyledi. Göç olaylarına değinen Bektaş, “Bizi bu zor coğrafyada bırakıp gittiğiniz için nüfusumuz azalmış” dedi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 15 Ağustos 2013
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 23:18
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=216


İŞİKDER’in etkinliğine katılan Vali Erdoğan Bektaş, köy grup yollarının 2 yıl içinde asfaltlanacağını söyledi. Göç olaylarına değinen Bektaş, “Bizi bu zor coğrafyada bırakıp gittiğiniz için nüfusumuz azalmış” dedi.

İnebolu Şahinbaba İlim ve Kültür Derneği (İŞİKDER) tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Geleneksel Şahin Baba Etkinliği, Vali Erdoğan Bektaş’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Bektaş, Deresökü Köyü Şane Mahallesi’ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, dernek yetkililerini kutladı.  Bu tür geleneklerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret eden Vali Bektaş, “Bir kısım imkanları buluşturmuşsunuz ve burayı senede bir gün de olsa şenlendirmeye çalışıyorsunuz. Gerçekten önemli bir iş yapıyorsunuz” dedi.

Etkinliğin yapıldığı Şane Mahallesi’ne ulaşımın güçlüğüne vurgu yapan Vali Bektaş, Kastamonu köy yollarında sorun olduğunu belirtti. Göç sorununun hizmetlere de olumsuz yansıdığını ifade eden Bektaş, “Sizler bizi geniş bir coğrafyada bırakıp gittiğiniz için nüfusumuz azalmış. Nüfus hesabıyla aldığımız ödenekle bu coğrafyada zorlanıyoruz. Son iki yıl bir havaalanı çabamız oldu. İmkanlarımızın bir kısmını oraya ayırmak zorunda kaldık. Çok şükür havaalanımızı bu sene bitirdik ve açtık. Havaalanından kurtulunca bu sene kapsamlı yol hamlesi içerisine girdik” şeklinde konuştu.

Kastamonu’da 9 bin 300 kilometre yol ağı bulunduğunu ve bunun bin 635 kilometrelik kısmının asfalt olduğunu söyleyen Vali Bektaş şöyle devam etti:

“Biraz borç alarak, biraz diğer harcamalarımızı kısarak 539 kilometre asfalt yol yapıyoruz. İnşallah bu çabayı seneye de sürdürürsek ciddi anlamda özellikle büyük köylerimizin grup köylerimizin yollarının asfaltını tamamlamış olacağız. Stabilize yol iyi bir yol değil. Sizler çoğunuz büyük şehirlerde yaşıyorsunuz. Orada gördüğünüz hizmetleri burada da arzu ediyorsunuz. Biz de arzu ediyoruz. Ama imkanlarımızla yavaş yavaş inşallah toparlanacağız. Özellikle grup yollarımızı bir çok köyün birleştiği yollarımızı iki sene içerisinde asfaltla buluşturacağımızı söyleyebilirim. İçme suyu sorunumuzda epey yol almış durumdayız. Eksikliklerimizi tamamlıyoruz. İnşallah yollarımızı tamamlarsak çoluk çocuğunuzu daha rahat buralara getireceksiniz. Onu biz de çok arzu ediyoruz. Büyük şehirlerde bulunan arkadaşlarımızın projesi olan herkese iş birliğine hazır olduğumuzu ifade etmeliyiz.”

 

İŞİKDER Başkan Yardımcısı Salih Aslandağ da konuşmasında, Vali Bektaş ve diğer misafirlere teşekkür etti. Dernek olarak Şahin Baba Türbesi için proje hazırladıklarını söyleyen Aslandağ, “Kaymakam Beyin önerilerine uyarak bir tarafı erkeklere, bir tarafı bayanlara, şadırvan ve duş alma yerleri, tuvaletler, üst katı mutfak ve hanım kardeşlerimize mescit olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. İnşallah ileriki senelerde sizlerin desteği ile asıl projemizi çevre düzenlemelerimizi yapacağız” dedi.

Müftü vekili Cemalettin Nazlıoğlu’nun Kur’an-ı Kerim okuyarak dua yaptığı programda nohutlu pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.

Programa, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu ve vatandaşlar katıldı.