İNEBOLU CEZAEVİNDE BİR İLK


Açıklama: İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1. Müdürü Mehmet Aksu hükümlü tutuklulara yönelik düzenlenecek olan moral gecesi öncesinde bir ön hazırlık yaptı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2013
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 14:36
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=247


İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu  1. Müdürü  Mehmet Aksu hükümlü tutuklulara yönelik düzenlenecek olan moral gecesi öncesinde  bir ön hazırlık yaptı.

Yeni yıla iyi bir başlangıç yapabilmek , stres atmak ve kurum içi sosyal etkinliklerin artırılması amacıyla İnebolu Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenecek olan moral gecesinde,  Kurum 1. Müdürü Mehmet Aksu’nun sözü ve bestesini aynı anda yaptığı ilk eserlerinden olan “Ağlarsa Anam Ağlar” adlı bestesini   seslendireceği öğrenildi.

Kurum Müdürü Aksu hafta sonu hükümlü tutuklularla bir araya gelerek düzenlenecek moral gecesi öncesinde yapılan ön hazırlıkları yerinde inceledi  ve  zaman zaman bağlama eşliğinde türkülerde seslendirdi.  

Konuyla ilgili bir açıklama yapan   Aksu “Türkü söyleyenin ve dinleyenin yönü kıbleyedir. Türkü insanların olumlu manada gelişimine derinden katkı sağlayarak , ufuklar ötesi yürüyüşe yöneltir” dedi. Aksu, “Türküler Yaşanılan Kaderdir “ adlı eserinde de türkülerin tacının hak inançla  yoğrulan sabır ilacı olduğunu , türkünün insan hayatının bizzat kendisi  olduğunu vurguladı.

Aksu Sözlerine şöyle devam etti;

“Değişen ve gelişen infaz anlayışı içerisinde amacımız hükümlü tutukluları sadece dört duvar arasında tutmak değil, aynı zamanda onları kendiyle barışık, çevreyle barışık bireyler olarak yeniden toplumla kazandırabilmek suretiyle,  kurumumuzda bu tür etkinlikleri önümüzdeki günlerde de düzenleyeceğiz.”

Aksu aynı zamanda İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda İlk defa hükümlü tutuklulara yönelik bağlama kursu düzenlendiğini de kaydetti. İnebolu Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenecek moral gecesinde hükümlü tutuklularında çeşitli enstrümanlarla  geceye katılacağı öğrenildi.

Şair ve yazar kimliği ile tanınan Aksu’nun  aynı zamanda iyi bir bağlama ustası ve ses sanatçısı olduğu öğrenildi.