"ŞEHİT ŞERİFE BACI'YI ALGILAYAMAMIŞLAR"


Açıklama: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Ateş, İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Şehit Şerife Bacı Parkı'nın isminin Gençlik Parkı olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 12 Temmuz 2014
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 10:30
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=304


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Ateş, İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Şehit Şerife Bacı Parkı'nın isminin Gençlik Parkı olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.

Şehit Şerife Bacı'nın isminin geri verilmesini ve heykelinin tekrar  yerine konulmasını isteyen Ateş, Kastamonu ve İstanbul'daki bütün Kastamonuluları da konuya duyarlılık göstermeye davet etti.

Ateş'in açıklaması şöyle:

"Kurtuluş Savaşı'nda eli silah tutanların cephede olduğu sıralarda İnebolu'ya çıkarılan silah ve cephanelerin Kastamonu üzerinden Ankara'ya ulaştırılmasında yaşlı erkekler ve kadınların da insanüstü çalışmaları olmuş, tarihe geçmişlerdir. 
Bu tarihe geçen kadınlarımızdan biri de Seydilerli İnebolu'dan Kastamonu'ya cephane taşırken, şehit olmuş, ömrünü gelecek kuşaklara aktaran kahramanlardan biri olan şehit Şerife bacımızdır. Şerife Bacı 1921 yılının çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü Aralık ayında sırtında çocuğu, önünde kağnısı ile Kışlası önüne kadar gelmiş, mermileri ve çocuğunu korumak uğruna donarak şehit olmuştur. Şehit Şerife Bacı adı, Ülkemizde Kastamonu'da Seydiler'de ve İnebolu'da Kurtuluş Savaşı'nın unutulmaz kadın kahramanlarını simgelemektedir. Geçtiğimiz dönemin Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı aynı zamanda hemşerimizde olan Dr. Erhan Erol tarafından 2007 yılında yapılan, 45 dönüm arazi üzerine kurulu Şehit Şerife Bacı Parkı ve anıtı, yine aynı şahıs tarafından 30 mart yerel seçimleri öncesi hangi süreçlere kurban gitmişse anıtın kaldırılmasına ve parkın adının gençlik parkı olarak değiştirilmesine karar verilmiştir. Üzülerek görmekteyiz ki hemşerimiz olan kendi topraklarımızın evladı bile Şehit Şerife bacımızı ve kurtuluş savaşındaki önemini anlayamamış algılayamamıştır. İstanbul`da ciddi nüfusu bulunan Kastamonulu hemşerilerimizi hiçe saymış rencide etmiştir. Kastamonu’daki ve İstanbul’da ikamet eden Kastamonulu iş adamlarımızın bütün siyasal kurum, kuruluş, sosyal ve sivil toplum örgütlerinin konu ile alakalı duyarlılık göstermelerini, Gaziosmanpaşa belediyesinin bu yanlış uygulamasından vazgeçerek ilgili parka tekrar Şehit Şerife Bacı isminin verilmesini, kaldırılan Şerife bacı heykelinin yerine konulması hususunda baskı kurmaya ve bu olayı gerçekleştirenleri kınamaya davet ediyorum.
MHP İnebolu İlçe Başkanı
Mustafa ATEŞ"