İTİKAF GÜNLERİ BAŞLADI


Açıklama: Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) sünneti olan itikaf ibadeti, bu yıl da Hacı Mustafa Tosyalı tarafından yerine getirilecek.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2014
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 18:28
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=308


Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) sünneti olan itikaf ibadeti, bu yıl da Hacı Mustafa Tosyalı tarafından yerine getirilecek.

Yahya Paşa Camisi'nde tekbirler ve dualarla itikafa giren Mustafa Tosyalı ramazanın son 10 gününü Kur'an-ı Kerim okuyarak ve ibadet ederek geçirecek.

Yahya Paşa Camii imam hatibi Fikret Efe, ikindi namazından sonra yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin ramazan ayının son 10 gününü itikafta ibadet ve dua ederek geçirdiğini  söyledi.

Efe, "Bir beldede, bir ilçede hiç kimse itikafa girmezse o ilçe halkı sorumlu olur. Mustafa Tosyalı abimiz bizim adımıza da itikaf ibadetini yerine getirecek" dedi.

Tekbirler ve yapılan duanın ardından camideki odada itikafa giren Mustafa Tosyalı ise, "Allah nasip ederse 10 gün boyunca burada ibadet edeceğim. Gün boyunca Kur'an-ı Kerim okuyup, namaz kılıp dua edeceğim. Allah nasip ederse önümüzdeki yılda da aynı ibadeti yapmak istiyorum. Manevi yönden insan rahatlıyor" diye konuştu.