MUHTARLAR VALİYE ÇIKTI


Açıklama: İnebolu Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Çakılcı ve 20 köy muhtarı, Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret ederek sorunlarını anlattı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2014
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 10:10
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=344


İnebolu Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Çakılcı ve 20 köy muhtarı, Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret ederek sorunlarını anlattı.

Muhtarlar, kabul sırasında Vali Günaydın’a İnebolu Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ödenek ihtiyacı bulunduğunu, bu nedenle 5 personelin işten çıkarılması sonucu iş makinelerinin çalışamaz duruma geldiğini söylediler.

DERNEK BAŞKANI ÇAKILCI’DAN AÇIKLAMA

Dernek Başkanı Ahmet Çakılcı, Valilik ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı. Vali Şehmus Günaydın’dan randevu taleplerinin kabul edildiğini belirten Çakılcı, bu ziyaretin bir şikayet amacı taşımadığını belirtti. Kendilerine sitemde bulunanları kınadığını ifade eden Çakılcı açıklamasında şunları söyledi:

“Sayın valimizle 22 Ekim Çarşamba günü görüştük. Görüşmemizin sebebi İnebolu İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğinde çalışan 5 personelin ödenek olmadığı için işten çıkarılmasıdır. Bu arkadaşlar işten çıkartıldığı için İnebolu’nun 81 köyüne yapılması gereken hizmet ve İnebolu şantiyesinde makine çalışması durmuştur. Köylere Hizmet Götürme Birliğinde çalışan arkadaşlar her ne sebeple çıkarılırsa çıkarılsın onu yetkili kurumlar bilir. Bizim için köylerimize gelecek hizmetin aksamadan gelmesi önemlidir. Bir anda hizmetin ve hizmet araçlarının durdurulması 3 gün devamlı yağan yağıştan ve köy yollarının bozulması biz muhtar arkadaşları tedirgin ettiği için Sayın Valimizle görüştük. Sayın Valimiz, sizlerin sorunları ile ilgileneceğiz. Sizleri mağdur etmeyiz, dedi. Kastamonu Özel İdare’den ekip göndereceğini söyledi. Bir şikayet konusu olmadı. Aslında Sayın Kaymakamımız bizlere çok yardımcı oluyor, her muhtar arkadaşımızı dinliyor. Sorunlarımızı halletmeye çalışıyor. Sayın Kaymakamımız bizlere bir arkadaş gibi davranıyor ve sayın kaymakamımız sayesinde muhtarlığımızın hakkını verebiliyoruz. Biz muhtar arkadaşlar sayın valimizle görüştüysek makine parkının durdurulmasından dolayı görüştük. Sayın Valimiz de arkadaşlara söz verdi. İnebolu’ya İl Özel İdaresinden ekip göndereceğiz, dedi. Biz muhtar arkadaşlar İl Özel İdaresinden gelen arkadaşların gelip gitmesinin zor olacağını ifade ettik. Sayın Valimiz de İnebolu şantiyesinde kalacaklarını söyledi. Sayın Valimizle görüşmemiz bazıları tarafından şikayet gibi algılandıysa Sayın Valimizden, Sayın Kaymakamımızdan ve Sayın Genel Sekreterimizden İnebolu Muhtarlar Derneği ve muhtar arkadaşlar adına özür dileriz. Sayın Valimize niye gittiniz diye muhtar arkadaşlara sitem edenleri de üzülerek kınıyorum. Birlik yapalım, güçlü olalım, her şey İnebolu için. Bu vesileyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”