9 GÜN ORMANDA SU İÇEREK YAŞADI


Açıklama: Durupınar köyünde 9 gündür kayıp olan zihinsel özürlü Davut Arslan evine 5 kilometre uzaklıktaki bir dere yatağında bulundu. Bu sürede sadece su içerek hayatta kaldığı belirtilen Arslan’ın bulunduktan sonra ilk isteği sigara oldu.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2014
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 10:35
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=353


Durupınar köyünde 9 gündür kayıp olan zihinsel özürlü Davut Arslan evine 5 kilometre uzaklıktaki bir dere yatağında bulundu. Bu sürede sadece su içerek hayatta kaldığı belirtilen Arslan’ın bulunduktan sonra ilk isteği sigara oldu.

İlçemize bağlı Durupınar köyünde 11 Kasım Salı günü kaybolan 43 yaşındaki Davut Arslan 9 gün sonra ormanlık alanda sağ olarak bulundu.

Zihinsel engelli Davut Arslan’ı bulmak için ailesi ile birlikte jandarma ve AFAD ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı.

Köylülerin de katıldığı arama çalışmalarından 9 gün boyunca bir sonuç elde edilemedi. Davut Arslan’ın fotoğrafının bulunduğu afişler köylere ve çevre ilçelere asıldı.

 Bugün sabah saatlerinde İkizler köyünde bir vatandaşın yol kenarında gördüğü Davut Arslan kaçarak ormanda kayboldu.

Bunun üzerine jandarma ekipleri Davut Arslan’ın görüldüğü bölgede arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yapılan aramalar sonucu Davut Arslan, İkizler köyü yakınlarındaki dere yatağında bulundu.

Evine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Davut Arslan, jandarma ekipleri tarafından yaklaşık 200 metre mesafedeki yola çıkartıldı. İlk olarak yakınlarından sigara isteyen Arslan’a daha sonra su verildi. Arslan, olay yerine gelen ambulansla İnebolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Davut Arslan’ın kız kardeşi Fatma Arıcı, kardeşinin 9 gün boyunca ormanda sadece su içerek hayatta kaldığını ve bir şey yemediğini söyledi.

Kardeşine domuzların saldırdığını ifade eden Arıcı, “Beni görünce bir şeyler söylemeye başladı. Domuz saldırdı diyor. Su içtiğini söylüyor. Ama bir şey yememiş. Bir şey yemek aklına gelmez. Ayaklarında biraz sıkıntı var” dedi.

Davut Arslan’ın eniştesi Erol Arıcı da, jandarma ile birlikte Davut Arslan’ı bulduklarında yorgun ve bitkin bir halde olduğunu belirterek, “Bugün bir arkadaş görmüş. Arabayı görünce yolun altına atlamış. Bize telefon etti. Biz de hemen jandarmaya haber vererek buraya geldik. Bulduğumuzda yorgun ve bitkin bir haldeydi. Ayağında ayakkabıları yoktu. Üstü başı dağılmış bir haldeydi. Ayakları şiş. Domuz saldırdı diyor. Bizi görünce hemen sigara istedi. Sigaraya çok düşkündür. Bisküvi verdik. Allah korumuş işte” diye konuştu.

Ayaklarında çizik ve kesikler bulunan ve üzerindeki kıyafetleri parçalanan Davut Arslan’a jandarma kıyafetleri giydirildi. İnebolu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Arslan’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Davut Arslan’ı bulmak için ekipleri seferber eden İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Aydemir de haberi alır almaz köye geldi.

İnebolu’ya bağlı Durupınar köyünde 11 Kasım Salı günü kız kardeşi Fatma Arıcı ile birlikte inek otlatırken birden ortadan kaybolmuştu.

Öte yandan, İnebolu’ya bağlı Çaydüzü köyünde oturan Davut Arslan’ın kaybolmadan birkaç gün önce Durupınar köyündeki kız kardeşi Fatma Arıcı’nın evine misafir olduğu geldiği öğrenildi.