VAKIF'TA GÜNDEM: HUZUREVİ


Açıklama: İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı’nda yılın ilk toplantısı gerçekleştirildi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 08 Ocak 2015
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 03:54
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=387


İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı’nda yılın ilk toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul Taksim’deki vakıf merkezinde gerçekleştirilen toplantıya vakıf yönetim kurulu başkanı Dr. Salih Osmanoğlu, yönetim ve mütevelli heyet üyeleri katıldı. Kış döneminde her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirilen vakıf toplantısının sonuncusunda İstanbul İnebolulular Derneği Başkanı Rıza Durmuş, başkan yardımcısı Mustafa Karatay, İnebolu Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Ali Özdemir ve Mustafa Küpoğlu da hazır bulundu.

Toplantının ana gündem maddesini Sabahat Bahriyeli İnebolu Huzurevi oluşturdu. Son gelişmelerle ilgili bilgi veren Vakıf Başkanı Dr. Salih Osmanoğlu, konunun takipçisi olduklarını belirterek, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan ve Belediye Başkanı Engin Uzuner’in de bu konu üzerinde hassasiyetle durduklarını anlattı.

Deprem analiz raporuna göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan olumsuz bir karar çıkması halinde İnebolu Huzurevi’ne sahip çıkacaklarının altını çizen Dr. Salih Osmanoğlu,  bu konuda Kaymakam Gökhan Görgülüarslan’ın kendisini aradığını ve Cünürye Mahallesi’nde bir arsa önerisinde bulunduğunu söyledi.

Olumsuz bir sonuçla karşılaşılması halinde Cünürye Mahallesindeki bu arsaya 40 yataklı yeni bir huzurevi yapımına 300 bin lira katkı sağlayacaklarını Kaymakam Gökhan Görgülüarslan’a ilettiğini ifade eden Dr. Salih Osmanoğlu, İnebolu Huzurevi’nin ilçemize ekonomik yönden büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Vakıf burslarına da değinen Dr. Salih Osmanoğlu, bu yıl 32 üniversite öğrencisine burs verildiğini anlattı.

İstanbul İnebolulular Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karatay da, üniversite öğretimi sırasında vakıftan burs aldığını belirterek Vakıf Başkanı Dr. Salih Osmanoğlu’na teşekkür etti.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan çağrıya da değinen Karatay, 24 Ocak’ta İnebolu’ya tur düzenlediklerini kaydetti.

Vakfın etkinliğinde bir araya gelen hemşerilerimiz İnebolu konularını görüşerek sohbet etme imkanı da buldu.