HUZUREVİ KURTULACAK MI?


Açıklama: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Sabahat Bahriyeli İnebolu Huzurevi’nin akıbeti ile ilgili karar beklenirken yaşanan yeni gelişme umut verdi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 24 Ocak 2015
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 10:03
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=396


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Sabahat Bahriyeli İnebolu Huzurevi’nin akıbeti ile ilgili karar beklenirken yaşanan yeni gelişme umut verdi.

Deprem analiz testi sonuçlarına göre İnebolu Huzurevi’nin kapanıp kapanmayacağı hakkında kararı merakla beklenen Bakanlık topu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne attı.

İnebolu Huzurevi’nin deprem analiz raporları değerlendirilmesi ve nihai kararın verilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na gönderilmişti.

Huzurevi hakkında son sözü vermesi beklenen Bakanlık dosyayı Kastamonu’ya iade ederek huzurevi için kararın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilmesini istedi.

Edindiğimiz bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün önümüzdeki günlerde huzurevi dosyasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderecek.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün huzurevinde yeni bir inceleme ve deprem analiz testi yaptırması halinde kararın olumlu yönde çıkacağına ve huzurevinin yıkılmaktan kurtulacağına inanılıyor.

 VAKIF ONARACAK

Öte yandan, huzurevinin sahibi olan İnebolu Sağlık ve Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Salih Osmanoğlu, deprem testi sonuçlarına göre güçlendirme çıkması halinde gerekli onarımı üstleneceklerini daha önce bildirmişti.