30 KARAYOLU İŞÇİSİ KADROLU OLUYOR


Açıklama: Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türk-İş Konfederasyonu’nu ziyareti sırasında Karayolu taşeron işçilerine kadro müjdesi vermesinin ardından İnebolu’da kadroya alınacak personel sayısı belli oldu.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 09 Nisan 2015
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 14:49
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=430


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türk-İş Konfederasyonu’nu ziyareti sırasında Karayolu taşeron işçilerine kadro müjdesi vermesinin ardından İnebolu’da kadroya alınacak personel sayısı belli oldu.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’ne ulaşan listeye göre İnebolu Karayolları 152. Şube Şefliği’nde taşeron işçi olarak çalışan 30 personelin kadroya alınacağı bildirildi. Kastamonu Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü genelinde ise kadroya alınacak taşeron işçi sayısının 414 olduğu öğrenildi.

ÖZELLEŞTİRMEYE SON VERİLECEK

Karayollarında çalışan taşeron işçilerin kadroya geçmesi nedeniyle, kar ve buz mücadelesi ile yol bakım çalışmalarının özel şirketlere yaptırılması uygulamasından vazgeçildi.

İlk kez Ocak 2013’te özelleştirilen kar mücadelesi ve yol bakım çalışmasının devamı için 20 Nisan 2015 tarihinde 3 yıllık ihale gerçekleştirilecekti. Taşeron işçileri kadro verileceğinin açıklanmasının ardından bu ihalenin iptal edildiği öğrenildi.

KAR MÜCADELESİNDE SORUN YAŞANDI

Kar ve buz mücadelesinin özel şirket tarafından yapılması geçtiğimiz aylarda yaşanan ağır kış şartları nedeniyle sıkıntıların ve mağduriyetlerin yaşanmasına neden olmuştu. İnebolu-Kastamonu karayolunun kar nedeniyle kapanmasının ardından Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri devreye girerek rotatifle kar mücadelesi gerçekleştirmişti. Yaşanan bu sıkıntıların ardından 20 Nisan’da gerçekleştirilmesi planlanan ancak son anda iptal edilen ihalede her şube için bir rotatif ve yeni iş makineleri bulundurma zorunluluğu getirilmişti.

Karayolları 152. Şube Şefliği'nin sorumluluk alanında, İnebolu-Kastamonu karayolunun 58. kilometresine kadar olan kesim ile Cide İlyasbey köyünden Çatalzeytin köprüsüne arasında kalan sahil yolu, Abana-Bozkurt-Çatalzeytin ilçelerini Devrekani'ye bağlayan yol ile Evrenye köyünden hava radar istasyonuna çıkan yol bulunuyor. Bu yolların toplam uzunluğunun 164 kilometre devlet yolu, 160 kilometre il yolu olmak üzere 324 kilometreyi bulduğu belirtiliyor.