YÜRÜYÜŞÇÜLERE COŞKULU KARŞILAMA


Açıklama: Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşımada kullanılan tarihi İstiklal Yolu'nun Kastamonu-İnebolu güzergahındaki geleneksel yürüyüş tamamlandı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 13 Haziran 2015
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 11:40
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=451


Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşımada kullanılan tarihi İstiklal Yolu'nun Kastamonu-İnebolu güzergahındaki geleneksel yürüyüş tamamlandı.

Kastamonu'dan 10 Haziran'da başlayan yürüyüşe, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yaklaşık 200 kişi katıldı.

Kaymakamlık ve Belediyenin organizasyonuyla İnebolu’dan da 200 civarında kişi Çuhadoruğu’ndan İnebolu’ya kadar yürüyüşçülere eşlik etti.

95 kilometrelik "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü"nü tamamlayan grubu, İnebolu ilçe girişinde Vali Vekili Aytekin Yılmaz, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Engin Uzuner ve vatandaşlar çiçeklerle karşıladı. Yürüyüşçülere İnebolu Belediyesi tarafından İstiklal Madalyası rölyefleri hediye edildi.

İnebolu Belediye Bandosu eşliğinde Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nden liman mevkisine ulaşan gruba, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak karanfil attı.

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü'nün 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan Mustafa Kılınçarslan, Vali Vekili Aytekin Yılmaz'a Türk Bayrağı takdim etti.

Grup, daha sonra liman mevkisinde düzenlenen İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü etkinliklerine katıldı.