TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI AKAR'DAN YARDIM ÇAĞRISI


Açıklama: Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Rusya’nın bombardımanına maruz kalan Bayıkbucak Türkmenlerine yüzlerce tır yardım malzemesi ulaştırdıklarını belirterek, “Ben halkımızı kışa girdiğimiz bu dönemde duyarlı olmaya ve yardım kampanyamıza katkıda bulunmaya çağırıyorum” dedi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 03 Aralık 2015
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 16:41
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=543


Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Rusya’nın bombardımanına maruz kalan Bayıkbucak Türkmenlerine yüzlerce tır yardım malzemesi ulaştırdıklarını belirterek, “Ben halkımızı kışa girdiğimiz bu dönemde duyarlı olmaya ve yardım kampanyamıza katkıda bulunmaya çağırıyorum” dedi.

Abana ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılacak öğrenci yurdunun temel atma törenine katılan Akar, programın ardından gazetemize açıklamalarda bulundu.

Bayırbucak Türkmenlerine dört yıldır sürekli olarak yardım götürdüklerini anlatan Akar, “Rusya tarafından DAİŞ terör örgütü bombalanıyor görüntüsü altında buradaki Türkmenlerin yıldırılmasıyla ilgili bir bombalama söz konusu. Orantısız bir güçle bombardıman söz konusu. Burada çok mağdurlar. Evlerinden yurtlarından edildiler” dedi.

Rusya’nın bombardımanı sırasında da yardımların aksamadan sürdürdüğünü ifade eden Akar şöyle konuştu:

“Rusya’nın bombalaması neticesinde Bayırbucak Türkmenleri evlerinden yurtlarından edildiler. Daha önceki yardımlarımızı evlerinde barınırken yapıyorduk. Daha kolaydı. Şimdi barınakları değişti. Çadırlarda yaşamaya başladılar. Daha zor şartlarda yaşıyorlar ve biz de onun için daha değişik bir yardım konseptine geçtik. Bütün Türkiye’de bir yardım kampanyası açtık. Çok şükür belediyelerimiz, kamu kuruluşlarımız duyarlılık gösterdi. Sivil toplum örgütlerimiz duyarlılık gösterdi. Yardımlarımız devam ediyor orada. Yapılan yardımlar yüzlerce tırı geçti. Bu tırlar tedricen Bayırbucak’a sevk ediliyor sınıra. Karşıdan gelip alıyorlar. Ayrıca şu anda bölünmesi gereken yardımları da Gaziantep depomuzda depoluyoruz. Orada bölüp onları kullanılabilir hale getirdikten sonra sevk ediyoruz. Orada çocuk beslenmesi için süte, çocuk bezine, kadın ihtiyaç malzemelerine, her türlü konserveye, her türlü gıdaya ihtiyaç var. Ben halkımızı kışa girdiğimiz bu dönemde duyarlı olmaya ve yardım kampanyamıza katkıda bulunmaya çağırıyorum.”

Akar, Bayırbucak Türkmenlerine yardımların ulaştırılmasında herhangi bir sorun yaşamadıklarını kaydetti.