MİLLETVEKİLİ DEMİR'DEN YENİ AÇIKLAMA


Açıklama: AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yazılı cevabı üzerine tekrar bir açıklama yaparak, “"Tüm Kastamonu halkına şunu söylemek istiyorum. Ben, sizlerin oylarınızla seçilen bir vekiliyim. Sizin sesiniz olamayacaksam, derdinizle dertlenmeyeceksem, bir müdüre, bir şefe sözüm geçmeyecekse, yemin ediyorum bu milletvekilliğini yapmam. Bu süreçte özverili bir şekilde gecesini gündüzüne katan Karayolları ekiplerine teşekkür ediyorum, ama görevini layıkıyla yapmayanlara da sitemde bulunuyorum" dedi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 08 Ocak 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:13
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=568


AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yazılı cevabı üzerine tekrar bir açıklama yaparak, “"Tüm Kastamonu halkına şunu söylemek istiyorum. Ben, sizlerin oylarınızla seçilen bir vekiliyim. Sizin sesiniz olamayacaksam, derdinizle dertlenmeyeceksem, bir müdüre, bir şefe sözüm geçmeyecekse, yemin ediyorum bu milletvekilliğini yapmam. Bu süreçte özverili bir şekilde gecesini gündüzüne katan Karayolları ekiplerine teşekkür ediyorum, ama görevini layıkıyla yapmayanlara da sitemde bulunuyorum" dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu'da, halkın oylarıyla seçilmiş bir kişi olarak, bir müdür ile iki şefe sözüm geçmeyecekse, görevi bırakacağını söyledi.

Milletvekili Demir, 'Kastamonu'da özellikle sahil bölgesini etkisi altına alan kar yağışı sonrası köylerde ve yol güzergahlarında mahsur kalan vatandaşlara ve araçlara, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün yeteri kadar yadımda bulunmadığı gerekçesiyle sorumlu şef ve müdürlerin hesap vereceği' şeklinde yaptığı açıklamasına, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yazılı cevap yapması üzerine tekrar bir açıklama yaptı.

Demir, "Polemiğe girmek istemezdim. Fakat yapılan açıklamaya cevap verme lüzumu gördüm. Çünkü şahsım perşembe günü, Kastamonu'dan Cide'ye geçiş yaptım. Yolda çalışma yapan personelle sohbet ettim. Bir ihtiyaçları var mı diye sordum. Şenpazar'da durdum ve İl Özel İdare ekipleri ile çay içerek bir süre sohbet ettik. Cide'den kendi köyüme gideceğimi bildirdim, yolun açık olup olmadığını sordum. Bana ekipler açık olduğunu söyledi. Bunun üzerine bende, Cide'den köyüme gitmek için yola çıktım ama maalesef yolda 20 santimetre kalınlığında kar vardı. Aracım dört çeker jeep olduğundan dolayı Aydos bölgesinde bir minibüse rastladım. İçinde ailesi olan şahıslar, 4 saattir yolda kalmışlar. Bende, telefonla Karayolları ekiplerine ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım. Cide Kaymakamımızdan yardım istedim. Bunun sonucunda 4 saattir yolda kalmış kişileri ancak bu şekilde kurtarabildik" dedi.

“İNEBOLU KAYMAKAMININ TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ”

Karayolları 15. Bölge Müdürünün dünyadan haberi olmadığını ileri süren Demir, "Karayolları ekiplerinde özverili çalışanlar bizlerin her zaman baş tacıdır. Ama sahildeki durum olağan değil, olağanüstü bir durumdur. Olağanüstü durumlarda ne yapılacağını bizlere anlatmasına gerek yok, bunu herkes biliyor. Otobüsün yolda kaldığı yere gittiğimde yine bana yanlış bilgi veriyorlar. Ben bizzat kendim ordaydım ve yol genişletilmesi falan yok. Taşeron firmanın araçları var ama yakıt yok deyip park etmiş gitmişlerdi. Hatta otobüs şoförü, karayollarını kaç saattir arıyorum ilgilenen olmadı dedi. Türkiye Cumhuriyetine bağlı Karayolları, Türkiye'de büyük işler yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. Ama görevlerini yapmayan şef ve müdürler mazeret altına sığınmamalıdırlar. Süreç boyunca bölgede bulundum ve bir acil hasta için 100 metre içeri girmeyin talimatı veren müdür, saat 21.00'da yatan ve vekilin telefonuna çıkmayan şef, araç parklarında tüm araçların yatarak İnebolu Kaymakamının talebini, ricasını geri çeviren şeflere seslenmek istiyorum. Tüm süreçte bölgedeydim ve bizzat canlı tanık olarak yaşadım ve gördüm. Bölge Müdürüne sormak istiyorum, acaba kar yağışından sonra hiç sahil bölgesine inmiş mi? En az bir buçuk metre, en çok üç metre olan kardan bahsediyoruz. Sayın vekilim, 'Karayolları, bizi ölüme terk etti' diyen köylülerden bahsediyoruz. Hangi görev alanından bahsediyorsunuz. Burası Kastamonu, bizler vekil olarak o kapılardan oy istedik. Böyle bir durumda vekil olarak topyekun halkımızın yanında olacağız. Buna kimse engel olamaz ve olamayacaktır. Karayolları, ana yol güzergahını açık tutması zaten asli görevidir. Bu zaten Karayollarının işidir. Ama bizlerde, bir örf ve adet vardır. Bizler, nerede, hangi ülkede, hangi şehirde dil, din, ırk fark etmez bir afet yaşansa yardımına koşarız. Nerede zorda olan birisi varsa yardımına koşarız, yanında oluruz. Bunun sonucu ne olursa olsun fark etmez. Karayolunu açık tuttuk diyorsunuz ama Cide-İnebolu yolu Pazar günü saat 15.00'da kapalı kaldı. Bu yolu da açan Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri oldu. Karayollarının taşeron firmasına ait araç, tek kepçe takmadan yoldan geçti. Bizzat ben yolda karşılaştım. Cide'de kendi köyümde açılan yol, tek şerit tabandan kazıma değil, 15 santimetre üstten tartarak açılan yoldur. Çift şerit ise, Salı akşamı saat 17.00'da açıldı. Bizim, özverili çalışan Karayolları ekiplerine biz sözümüz yok. Sayın Karayolları Bölge Müdürüm ile Cide ve İnebolu'da Karayolları şeflerine çok sözüm olacak. Sayın Bölge Müdürümüzden ricamız, lütfen kendileri köylülerimizle, kaymakamlarımızla ve belediye başkanlarımızla bir istişare toplantısı yapsın" diye konuştu.

“BİR MÜDÜRLE BİR ŞEFE SÖZÜM GEÇMEYECEKSE MİLLETVEKİLLİĞİNİ BIRAKIRIM”

Kastamonu halkının oylarıyla seçilen bir milletvekili olduğuna dikkat çeken Demir, şunları kaydetti: "Tüm Kastamonu halkına şunu söylemek istiyorum. Ben, sizlerin oylarınızla seçilen bir vekiliyim. Sizin sesiniz olamayacaksam, derdinizle dertlenmeyeceksem, bir müdüre, bir şefe sözüm geçmeyecekse, yemin ediyorum bu milletvekilliğini yapmam, istifa ederim. Bu süreçte özverili bir şekilde gecesini gündüzüne katan Karayolları ekiplerine teşekkür ediyorum, ama görevini layıkıyla yapmayanlara da sitemde bulunuyorum.”

BAKAN YILDIRIM’A DOSYA

Demir ayrıca, İlçe Kaymakamlarından yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi ve belge istediğini, kendisinde bulunan belgelerle birlikte bunları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a da bizzat sunacağını sözlerine ekledi.