ETİ BAKIR YÖNETİMİ İNEBOLU'DA


Açıklama: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği ihalede en yüksek teklifi vererek İnebolu Limanı’nın 49 yıllığına işletme hakkını kazanan Eti Bakır A.Ş.’nin yöneticileri Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’u makamında ziyaret etti.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 30 Nisan 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 07:56
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=634


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği ihalede en yüksek teklifi vererek İnebolu Limanı’nın 49 yıllığına işletme hakkını kazanan Eti Bakır A.Ş.’nin yöneticileri Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’u makamında ziyaret etti.

Eti Bakır A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Ali Cengiz, Eti Bakır A.Ş. Mali ve İdari İşler Müdürü Asım Akbaş ve proje müdürü Ömer Fettahoğlu’nun katıldığı ziyarette fikir alış verişinde bulunuldu.

İnebolu Limanı’nın devir teslim işlemleri öncesi Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’a nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirten Cengiz’in, liman projesi ile ilgili  yaptığı değerlendirmede, yaz sezonunda hızlı bir şekilde dolgu çalışmasına başlayacaklarını ve 2018 yılına kadar projenin büyük bölümünü bitirmeyi hedeflediklerini ifade ettiği öğrenildi.

LİMAN’DA DEVİR HAZIRLIĞI

Limanın yeni işletmecisi olan Eti Bakır A.Ş.’nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan Liman İşletme Belgesi çıkartmak için girişimlere başladığı öğrenildi. Belgenin çıkartılmasının ardından limanın 60 yıllık işletmecisi olan İnebolu Belediyesi bu hakkını bir protokolle Eti Bakır A.Ş.’ye devredecek.

BELEDİYENİN DAVASI SÜRÜYOR

Belediye Başkanı Engin Uzuner ise limanın özelleştirilmesi için ileri sürdükleri şartların yerine getirilmediğini belirterek Danıştay’a açtıkları davadan vazgeçmediklerini açıkladı. Uzuner, özellikle limanın imar planı ile ilgili açtıkları davadan kesinlikle vazgeçmeyeceklerini kaydetti.