"NEDEN KİMSE SES ÇIKARMIYOR"


Açıklama: AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu; İnebolu Belediyesi’nin açtığı tahliye davasında yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından, İkinci Bahar Tekstil’in fabrika binasını tahliye etmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 11:15
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=641


AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu; İnebolu Belediyesi’nin açtığı tahliye davasında yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından, İkinci Bahar Tekstil’in fabrika binasını tahliye etmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Engin Uzuner’e eleştirilerde bulunarak STK’ları sessiz kalmakla suçlayan Karamehmetoğlu’nun açıklaması şöyle:

“2007 yılında Belediye Başkanı İdris Güleç’in önce itfaiye binası, sonra düğün salonu ve akabinde makam odasını dahi vererek ilçemize açılan İkinci Bahar Tekstil Fabrikası; kin ve nefret yüzünden şimdiki Belediye Başkanı Engin Uzuner tarafından kapatılıp, çalışan vatandaşlarımız zor durumda bırakılmıştır. Başka ilçeler ve belediyeler bedelsiz yer gösterip yatırımcıyı ilçeye çekerken İnebolu Belediye Başkanı kira yüzünden ve lüzumsuz nedenlerden dolayı yatırımcıyı göndermek için elinden geleni yapmıştır. İlçede tekstilden anlayan bir potansiyel yokken İkinci Bahar Tekstil sahibi Kerim Aydoğan bizzat kendisi makine başına geçip tek tek öğretmiş, Halk Eğitim Merkezi ve Kız Meslek Lisesinde kurslar verilerek vatandaşlarımız iş sahibi olmuşlardır. Hiçbir çalışanın ve esnafın ben paramı alamadım demediği 250 kişinin çalıştığı iş yerinin kapanması sonucunda Belediye Başkanı Engin Uzuner işsiz kalan vatandaşlarımıza ve esnafa ne cevap verecek merak ediyorum. Öyle lafla sözle olmaz, işsiz kalan yanıma gelsin ben maaşını vereceğim diye. Hadi buyurun ver nasıl, nereden vereceksin? En az 20-30 aile ilçeyi terk edecek. Nüfusu arttırıp istihdamı arttırmak gerekirken tersi yapılıyor. Var mı İnebolu’da 250 kişi çalıştıran başka bir yer? Nerede STK’lar, neden kimse ses çıkarmıyor?

Belki vazgeçer çalışan vatandaşlarımızı düşünür diye ama maalesef fabrika gitti Kastamonu’ya. Yazık oldu İnebolu’ya, yazık oldu memleketimize.

Çalışanların maaşları, servis ve diğer giderleri düşündüğümüzde ayda 500 bin lira, yılda 6 milyon ilçemize katma değer sağlayan bu fabrika kapatılır mı? Sebep ne? Siyaset, kin, nefret..?

Ben 2007’de zor şartlarda başlayıp bugüne kadar ilçemiz vatandaşlarına iş imkanı sağlayan, dolayısıyla esnafımıza katma değer katan İkinci Bahar Tekstil Sahibi sayın Kerim Aydoğan ve oğullarına sonsuz teşekkür eder, saygı ve şükranlarımı sunarım.

Yeni iş yerlerinin hayırlara vesile olmasını dilerim. Allah utandırmasın.”