KAMİL TUNOĞLU GÜVEN TAZELEDİ


Açıklama: İnebolu ve Çevresi İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği'nin (İKADER) 3'üncü olağan genel kurulu, 20 Ocak Pazar günü İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 24 Ocak 2013
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 16:29
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=65


İnebolu ve Çevresi İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği'nin (İKADER) 3'üncü olağan genel kurulu, 20 Ocak Pazar günü İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı.

Derneğin kuruluşundan bu yana başkanlığını yürüten Kamil Tunoğlu, genel kurulda güven tazeleyerek aynı göreve 3'üncü kez seçildi.

Sabah hep birlikte yapılan kahvaltının ardından başlayan toplantı, dernek üyelerinden Rasim Baskın'ın sunumu ve Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Kongrenin divan başkanlığına Kas-Der Genel Sekreteri emekli albay Ayhan Kırık, katip üyeliklere Avukat Murat Şahin ve Mehmet Acar getirildi.

Gündemde yer alan maddelerin görüşüldüğü kongrede konuşan Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, İKADER tarafından bu dönemde öğrencilere verilen 96 adet bursu önemsediğini dile getirdi. Çilingiroğlu, derneğin yeni yönetimine başarılar diledi.

Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi Refik Yazgan da konuşmasında, inançlı nesiller yetiştirmenin ülkemiz ve milletimiz için önemi üzerinde durdu. Yazgan, derneklerin milli ve manevi değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirilmesi konusunda çalışmalar yapması gerektiğini kaydetti.

Genel kurulda son olarak söz alan İKADER Başkanı Kamil Tunoğlu, kongreye katılan konuklara ve üyelere teşekkür etti.

İKADER'in genel kuruluna, Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, Kas-Der eski Genel Başkanı Hayri Aygün, Acıbadem Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mesut Çimen, İŞİKDER-İnebolu Şahin Baba İlim ve Kültür Derneği Başkanı Tuncay Aslandağ ve yönetim kurulu, Kas-Der eski genel sekreteri Bahattin Üründü, Devrekani Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Kaya, Kas-Der Bayrampaşa şube başkanı Rasim Demircan, Kas-Der Sultangazi şube başkanı Mehmet Yatkın ve yönetim kurulu, Ak Parti Bayrampaşa ilçe başkanı Kadir Tan, İsfendiyar Gazetesi sahibi Ahmet Dönmez, İstamonu Gazetesi genel yayın yönetmeni Hüseyin Karadeniz, Tv program yapımcısı Mehmet Eren, İstanbul İnebolulular Dernek başkanı Rıza Durmuş, Deliktaş ve Hacıibrahim Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Acar, Hayrioğlu Köyü Dernek Başkanı Mehmet Aksu, Üçlüce Köyü Dernek Başkanı Bayram Uslu, Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi Refik Yazgan ve Dr. Bayram Turan, 75.yıl Mahallesi Muhtarı Sedat Çetintaş ve dernek üyeleri katıldı.

İKADER'in 11 kişilik yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

(Asil üyeler) Kamil Tunoğlu, Murat Çelikoğlu, Orhan Kuruali, Mehmet Görgülü, Raşit Küpoğlu, Mehmet Erdoğan, Mesut Çimen, Mehmet Tığlı, İlyas Kara, Bilal Koçuk, Ali Soysal.

(Yedek) Seyfettin Tunçaslan, Mehmet Acar, Adem Tunoğlu, Sinan Afşinoğlu, Mustafa Çörekçi, Veysel Aydın, Sabahattin Çulkun, Yakup Çetinkaya, Rasim Baskın, Mehmet Soysal, Mustafa Arslan.

Denetim kurulunda ise Saim Topçu, Tuncay Aslandağ ve Zekeriya Altuntaş asil üye, Osman Köprülüoğlu, M. Sezer Soytürk ve Nuri Sarıgül yedek üye olarak görev aldı.

Kongreye katılan tüm konuklara, İKADER logolu duvar saati hediye edildi.