DENİZALTI İÇİN MÜSTEŞAR DESTEĞİ


Açıklama: Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Sezai Bostancı ve eşi Selma Bostancı, geçen hafta sonunda ilçemizi ziyaret etti.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 11 Haziran 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:19
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=650


Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Sezai Bostancı ve eşi Selma Bostancı, geçen hafta sonunda ilçemizi ziyaret etti.

Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrenyeli hemşehrimiz Sudi Topal ile birlikte İnebolu’ya gelen Korgeneral Bostancı ve eşini, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy ve eşi Özge Atasoy karşıladı.

Türk Ocağı’nı ziyarete ederek bina sorumlusu Nurhayat Ergün’den bilgi alan  Korgeneral Bostancı, Atatürk’ün balmumu heykeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaymakam Atasoy ile birlikte Türk Ocağı binasını gezen Korgeneral Bostancı, gazetemize yaptığı açıklamada, kendisinin de Kastamonu Araçlı olduğunu söyledi.

SAVUNMA SANAYİİ’NİN BAŞLANGIÇ YERİ

Türk Ocağı binasını gezerken duygulandığını belirten Korgeneral Bostancı, Milli Savunma Bakanlığı kayıtlarında İnebolu ile ilgili pek bilinmeyen bir ayrıntıyı açıkladı. Türkiye’de Savunma Sanayii’nin ilk başlangıç yerinin İnebolu olduğunu belirten Korgeneral Bostancı, “Burası, milli savunma sanayinin de ilk başlangıç yeri. Bu pek bilinmiyor. O zaman cepheye nasıl faydalı olurum diye düşünmüşler, meslek lisesi öğrencileri pencerelerin demirlerinden süngü yapıp cepheye göndermişler” dedi.

İnebolu’nun milli mücadeleye katkısının önemine dikkat çeken Korgeneral Bostancı, “16 Mayıs’ta işgal kuvvetleri İstanbul’a geldiğinde ilk tepkiyi veren halkın bulunduğu, yaşadığı bir şehir. O zaman kadınlar eşleri evlatları cephede olduğu için burada işgale karşı bir yürüyüş yapmışlar. Bir diğer özelliği de İstiklal Yolu. O günkü muharebelerin lojistik boyutu. O bakımdan İnebolu’nun milli mücadelede ve kurtuluş savaşında çok önemli bir yeri var. Bunu burada yerinde görmekten de son derece mutlu oldum” diye konuştu.

KAYMAKAM ATASOY’DAN “DENİZALTI” TALEBİ

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Türk Deniz Kuvvetleri’nde hizmet dışı kalmış bir denizaltının İnebolu’ya tahsis edilmesi için Nisan ayında İnebolu’yu ziyaret eden Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’ye ilettiği talebi MSB Müsteşarı Korgeneral Sezai Bostancı’ya da iletti. Korgeneral Bostancı’nın destek sözü üzerine İnebolu Kaymakamlığınca Milli Savunma Bakanlığı’na yazı yazıldığı öğrenildi.