RAMAZAN'IN GÜZELLİKLERİ


Açıklama: Onbir ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’a kavuşmanın, Ramazan’ı İnebolu’da yaşamanın mutluluğunu, Yeni İnebolu Gazetesi okurları ile paylaşmak istiyorum.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 13:22
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=654


Onbir ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’a kavuşmanın, Ramazan’ı İnebolu’da yaşamanın mutluluğunu, Yeni İnebolu Gazetesi okurları ile paylaşmak istiyorum.

Güzel İnebolu’muzun bozulmamışlığını görmek, Ramazan ayında kendini o kadar hissettiriyor ki, tabii ki benim baktığım pencereden bakarsan görebiliyorsun bunu.

Oruç tutmayanın, oruçluya saygı gösterdiğini hissediyorsun. Başka yerlerde açıktan açığa sokakta yenilip içildiğini görünce Ramazan’ı İnebolu’da geçirdiğin için şükrediyorsun.

Akrabaların, komşuların, dostların ve tanıdıkların birbirlerine iftara gitmeleri, birlikte oruç açmaları, bu vesile ile kaynaşmaları Ramazan’ın güzelliklerini bize yaşatmıyor mu?

Gece teravihe akın akın gidenleri görünce mutlu olmuyor muyuz?

Bazen ailelerin çocuklarını da alıp birlikte bu hazzı yaşadıklarını, bazen arkadaşların buluşup cami cami gezip teravih namazını kıldıklarını,

Çocukların heyecanla Ramazan topunun atışını bekleyişini,

Oruç tutmayanın bile oruç tutanla beraber iftar saatinin gelmesini beklediğini, birlikte iftar yaptıklarını,

Uykumuzdan fedakarlık ederek ailece sahura kalkıp beraberce oruca niyet etmenin güzelliklerini,

Yumurtalı ve susamlı Ramazan pideleri almak için sabırla kuyrukta bekleyip mis gibi kokan sıcak pidelerle evinin yolunu tuttuklarını,

Ramazan ayı boyunca, minarelerde yanan kandillerin güzelliği,

Sadece Ramazan ayına has bir şey değil ama Ramazan’da daha farklı dinleniyor, daha çok haz alınıyor. Tabii ki birbirini bekleyerek okunan ezanlardan bahsediyorum. Yine mübarek gecelerde okunan selalar çoğu il ve ilçelerde okunmuyor. Dünya işlerine o kadar dalmışız ki, sela okunmaya başladığında aklımıza geliyor o gecenin mübarek Cuma gecesi olduğu. Sahurda imsak vaktinin yaklaştığı, yani ağız çalkalama saatinin geldiğini de bize okunan selalar haber veriyor.

Ramazan’da yardımlaşmanın da arttığını görüyoruz. İhtiyacı olanlar fitre ve zekatlarla sevindiriliyor.

Ramazan bizlere bereket, hayır, arkadaşlık, dostluk, merhamet, insanları tanıma gibi değerleri sunuyor. Ben de Ramazan’ın güzelliklerini nesiller boyu yaşatılmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Ramazan ayının İnebolu’muza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bayrama ulaşmak dileğiyle.