ÖĞRENCİLER ROBOT KOLU YAPTI


Açıklama: Atatürk Ortaokulu'nda iki öğrenci, hidrolik sistemle çalışan robot kolu yapmayı başardı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 24 Ocak 2013
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 21:29
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=66


Atatürk Ortaokulu'nda iki öğrenci, hidrolik sistemle çalışan robot kolu yapmayı başardı.

Fen ve Teknoloji Dersi bünyesinde gerçekleşen çalışmada, 7/A sınıfı öğrencileri Burak Sefer ve Utku Can Reis'in yaptığı robot kolu projesi, öğrencilerimize fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini ortaya koydu.

Fen ve Teknoloji dersi öğretmeni Türker Gündüz rehberliğindeki öğrenciler, robot kolunun yapımında enjektör, serum hortumu, sunta ve koli bandı gibi malzemeler kullanarak projeyi gerçekleştirdiler.

Okul müdürü Ahmet Karahan, yaptıkları çalışmalardan dolayı öğrencileri kutlayarak, diğer öğrencilerden de yeni çalışmalar beklediklerini kaydetti.

Projede öğrencilerini yönlendiren Gündüz, "Öğrencilerimiz bu çalışmayı kendi çabalarıyla gerçekleştirdi. Ellerindeki imkanları kullanarak yaptıkları robot kolunu çalıştırmayı başardılar. Öğrencilerimizin çalışmasını, 'Bu Benim Eserim' adlı proje yarışmasına göndereceğiz" dedi. Gündüz, yarışmada iddialı olduklarını sözlerine ekledi.

Öğrenciler ise, sıvı basıncı ve hidrolik sistemlerin günlük hayattaki kullanım alanlarını eğlenceli hale getirerek öğrenilmesini kolaylaştırmak amacıyla yaptıklarını söylediler.