AHMET RÜZGAR KANAL A'DA


Açıklama: İşadamı hemşehrimiz Ahmet Rüzgar, Kanal A televizyonunda 27 Ağustos Cumartesi günü saat 13:45’te ekrana gelecek olan “A Plus Ekonomi” programına konuk oldu.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 22 Ağustos 2016
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 13:18
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=725


İşadamı hemşehrimiz Ahmet Rüzgar, Kanal A televizyonunda 24 Ağustos Cumartesi günü saat 13:45’te ekrana gelecek olan “A Plus Ekonomi” programına konuk oldu.

Farklı sektör ve alanda marka olmaya çalışan kendi sektöründe zirve isimleri ve başarı öykülerini ekrana taşıyan A Plus Ekonomi’nin yönetmeni Necati Gürsoy, program müdürü Ali Kemal Akgün ve kameramanı Volkan Yıldız, İnebolu ile Evrenye ve İkiyaka köylerimizde çekimler yaptı.

İkiyaka köyündeki çekimler Ahmet Rüzgar’a ait olan ve yapımı devam eden Kerimbey Konağı’nda gerçekleştirildi.

Programın yönetmeni Necati Gürsoy’un sorularını yanıtlayan Rüzgar, yaptırdığı konağın çevresinde bungalov evler yaptırarak köyünü dünyaya tanıtacağını, İnebolu merkezinde de bir otel yapmak için görüşmelere başladığını açıkladı.

İnebolu’da akaryakıt istasyonu ve 160 dairelik konut inşaatı gibi projelerinin de bulunduğunu belirten Rüzgar’ın Kanal A’ya verdiği röportajdan satır başları şöyle:

“OTEL YERİ İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ”

“İnşallah İnebolu’da turizm ile ilgili güzel bir otel düşünüyorum. Otel yeri ile ilgili görüşmeler şuanda devam ediyor. Nasip olursa İnebolu’muza bir yatırım yapalım. Çünkü İneboluluyuz, İnebolu’yu çok seviyoruz. Evvela köyümü seviyorum sonra İnebolu’yu, daha sonra Kastamonu’yu öyle gidiyor.”

“YABANCILARI BURAYA GETİRECEĞİM”

“Bu yatırımı (İkiyaka köyündeki Kerimbey Konağı) değerlendirmek istiyorum. Buraya çok güzel bir yatırım yaptık daha hala devam ediyor yatırımımız. Ben burada turizm işi yapacağım. Turizmde doğa turizmi ve avcılık turizmi. Bu gördüğünüz yukarılara bungalov evler kurulacak hala inşaat devam ediyor. Yabancıları buraya getireceğim, burada tanıtım yapacağım. Biz İstanbul’da turizm işi ile uğraştığımız için bu işi yapabilme imkânımız çok yüksek, turizmi burada geliştirmemiz çok yüksek. O yüzden biz bu işe girdik. Şimdi burası 300 metrekare üzerine kurulu 3 katlı bir konak, bunun altı da gelecek misafirlerin ağırlanması için kullanılacak. Üstleri de biz kalacağız ama bu yukarıdaki alanlara bungalov evleri kurulacak oraya yürüyüş yolları yapılacak hala inşaatımız devam ediyor. Buraya çok büyük bir cam sera kuracağız. Bunun içinde burada her türlü organik meyveyi sebzeyi yetiştireceğiz. Buraya gelen turist bu köyde yetişen meyve ve sebzelerden yiyecek. Hatta buradaki yetişen tavuktan yiyecek. Organik üretim yapacağız burada ve turizmi de canlandırıp bu köye faydalı olmak mesele.”

“ATV’LERLE ORMAN GEZİSİ YAPTIRACAĞIM”

“Bu gördüğünüz tepelerde orman yolları var çok güzel. Buralara ben 10 tane kadar 6x6 ATVler alacağım onlarla doğa gezisi yaptıracağım. Turist ne istiyorsa burada onu yapacağız. Burayı dünyaya tanıtacağız. Tabi ki her yapılan işin bize faydası olur herkese olduğu gibi. Mesela Kastamonu’ya havaalanı yapıldıktan sonra İnebolu’nun nüfusu biraz daha artmaya başladı yazın. Havaalanı var dedi insan atlıyor uçağa geliyor, oradan da doğayı izleye izleye buraya geliyor. Memleketim çok güzel bir yer, ben dünyayı dolaştım Türkiye’yi de dolaştım burası kadar güzel bir yer görmedim. Belki ben buralı olduğum için bana çok güzel geliyor ama hakikaten çok güzel bir yer, iklimi çok güzel, havası güzel, insanı güzel.”

“EN AZ 250 İŞÇİMİZ VAR”

“Ben 20 yıldır İstanbul’da iş dünyasındayım. En az işçimizin olduğu zaman 250 taneden aşağıya işçimiz olmamıştır. Ama her bayramda köyümdeyimdir. Köylüyle birlikte olmak, onlarla bayramlaşmak ayrı bir zevk hiçbir yerde alamadığım mutluluğu burada alıyorum. Benim çocuklarım tatile yurt dışına giderken ben köye geliyorum.”

“SAHİL YOLUNU CANLA BAŞLA İSTİYORUZ”

“Sinop Bartın arasında bir boşluğumuz var. Bu yolun tamamlanması demek buranın kalkınmasının hızlanması, buranın ekonomisinin yükselmesi, gelir seviyesinin yükselmesi anlamına gelir. Tabi biz bunu canla başla istiyoruz. İnşallah devlet de imkânlarını zorluyor diye düşünüyoruz. Şuanda Sinop’tan Çatalzeytin’e doğru yapılıyor. 3. Köprüden bu tarafa da projeler var. İnşallah bu aradaki boşluk kapandığında hem ulaşımın kolay olacağını hem bu bölgenin kalkınacağını düşünüyoruz. Bizde canla başla istiyoruz, isteğimizi devamlı dile getiriyoruz. Bir şeyi kırk kere söylersen olurmuş biz de kırk değil yüz kırk kere söylüyoruz. İnşallah olacak diyoruz canla başla bekliyoruz. “

“TARLALARI SİT ALANI YAPMIŞLAR”

“Mevcut olan yerin %80’i sit alanı yapılmış. Biz İstanbul’da u tarihi eser inşaatlarla uğraştığımız için sit alanı ve tarihi bölgenin ne olduğunu biliyoruz. Bildiğin tarlaları sit alanı yapmışlar. Yani İnebolu’ya yazık olmuş biraz diye düşünüyorum. Kalkınmasını önlüyor. Tarihi binaları tabi ki koruyalım, tarih bizim için en önemli şey ama tarlalar sit alanı yapılmış. İnşaat yapılacak alanlar sit alanına döndürülmüş. Buraya devletin bir el atıp bunları kaldırması lazım. İnebolu’nun kalkınması için çok önemli.”

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

“Bizim memleketimiz bizim ülkemiz silahı yokken silahı olana, karnı açken tok olana, üzerinde elbisesi yokken var olana karşı gelmiştir. Çanakkale’de çok güzel bir mücadeleyle, bizden çok üstün olan düşman gücünü yendik. Bunlar bu tür bunlara çapulcu diyelim veya hain diyelim bunlara ne kadar hakaret etsek yeri var ama bizim terbiyemiz buna müsaade etmiyor. Tankın önüne elle durulur mu, elle tutulabilir mi yani mümkün mü? Tuttu bu insanlar. Ben o gece İstanbul’daydım herkes gibi her vatandaş gibi sokağa çıktım. Sokakta Eyüp bölgesindeki tankın önüne durduk. Ülkemiz için çok önemli bir şeydi ama bunda da bir hayır vardır diye düşünüyorum. En azından şuan içimizdeki bu tür sıkıntılı insanları bu vesile ile temizliyoruz. Gerçek bu ülke sahiplerinin eline geçecek diye düşünüyorum. Gerçek sahipleri bu ülkeyi kimseye teslim etmez.”

“BU DÖNEMİN LİDERİ ERDOĞAN’DIR”

“Her dönemin bir lideri vardır. Ben de diyorum ki bu dönemin lideri Tayyip Erdoğan’dır. Tayyip Bey dik durdukça bu millet onun arkasında daha güçlü olup onu iterek daha üst zirveye çıkarmak için elinden geleni yaptı ve yapacaktır da. Biz Tayyip beyin yanında olacağız, arkasında olacağız, ona devamlı destek vereceğiz. Suriye’yi kurtaracağız, dünyadaki Müslümanları kurtaracağız sadece Türkiye değil. Bizimle dünya uğraşıyor. FETÖ dediğin bir çete çok önemli bir şey değil ama onun arkasındakiler var. Asıl mesele orada onu yönlendirenler var. Biz aslında sadece FETÖ’ye karşı değil dünyaya karşı durduk. Bunu anlayacaklar, anlamama gibi bir şansları yok. Anlıyorlar da anlamamazlıktan geliyorlar, ama anlayacaklar”

“OTİSTİK ÇOCUKLAR İÇİN OKUL YAPTIRACAĞIZ”

“Benim de bir otistik çocuğum var. Allah bize bu çocuğu niye verdi düşündük. Ayağına bir taş dolansa acaba benim kalbimden ne geçiyordu diye düşünmen lazım. Biz de bu çocuğun otizm olduğunu duyunca niye oldu şunun kanaatine vardık. Bu tür çocukların çok olduğunu bizim bundan haberimiz olmadığını ve bu çocukla birlikte bütün otizmli çocuklarla ilgilenmemiz gerektiğini anladık. Bununla ilgili dernek kurduk. Şener Zihinsel Engelliler Eğitim Derneği, bu dernek adına bir okul açtık İstanbul’da. 2 yıl orada 32 tane otistik ve maddi durumu zayıf olan ailelerin çocuklarına bedava eğitim verdik. Daha sonra o eğitim yerine Milli Eğitim Bakanlığı müsaade etmeyince şimdi derneğimiz adına bir okul yaptırmayı planlıyoruz. İmkânımız da oldu, derneğimizin bir miktar parası var şuanda. Biraz daha destek verip İstanbul’da okul yapıp bunu devlete veya Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlayıp oradaki İstanbul’daki otistik çocukların eğitimini sağlamaları için.”

PROGRAM 27 AĞUSTOS’TA EKRANA GELİYOR

İşadamı Ahmet Rüzgar’ın konuk olduğu 55 dakikalık program, 27 Ağustos Cumartesi günü saat 13:45’te Kanal A’da yayınlanacak.