LİMANIN MÜLKİYETİ TDİ'YE GEÇTİ


Açıklama: İnebolu Limanı’nın Ankara Doğal Elektrik Üretim A.Ş. (ADÜAŞ) üzerinde bulunan mülkiyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye (TDİ) geçti.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 09 Eylül 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:11
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=752


İnebolu Limanı’nın Ankara Doğal Elektrik Üretim A.Ş. (ADÜAŞ) üzerinde bulunan mülkiyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye (TDİ) geçti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca gerçekleştirilen ihale sonucunda işletme hakkı 49 yıllığına Eti Bakır A.Ş.’ye devredilen İnebolu Limanı’nın mülkiyet sahibi değişti.

İhale sürecinde mülkiyeti ADÜAŞ’a geçen limanın son sahibi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı TDİ’ye geçti.

Limanın tapu devir işlemleri İnebolu Tapu Müdürlüğünde gerçekleştirildi. 4046 Sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun kapsamında kurumlar arasında bedelsiz olarak yapılan devir işlemlerine TDİ Emlak Dairesi Başkanı Mustafa Acar ile ADÜAŞ vekili imza attı.

İmzaların atılmasının ardından 48 bin 765 metrekarelik özelleştirme kapsamındaki alan ile liman sahasındaki diğer parseller TDİ’ye geçti.

ETİBAKIR İLE SÖZLEŞME İMZALANACAK

Bundan sonraki süreçte TDİ ile Etibakır A.Ş. arasında “Hizmet ve Kullanım Sözleşmesi” imzalanacağı, liman sahasındaki resmi kurumların bulunduğu binaların ise Hazine’ye devredilmesinin planlandığı öğrenildi.