KAYMAKAM ATASOY'DAN BEDAŞ'A UYARI


Açıklama: Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Başkent EDAŞ yetkililerinin elektrik kesintileri için arayan köy muhtarlarının telefonlarına çıkmamasına tepki gösterdi. Muhtarların bu durumda kendisini arayarak yakındıklarını dile getiren Kaymakam Atasoy, BEDAŞ’a yönelik olarak “Ben sizin santral memurunuz değilim” dedi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2016
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 19:26
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=826


Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Başkent EDAŞ yetkililerinin elektrik kesintileri için arayan köy muhtarlarının telefonlarına çıkmamasına tepki gösterdi. Muhtarların bu durumda kendisini arayarak yakındıklarını dile getiren Kaymakam Atasoy, BEDAŞ’a yönelik olarak “Ben sizin santral memurunuz değilim” dedi.

Kaymakam Atasoy, İnebolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev yapacak muhtar üyelerin seçimi için düzenlenen toplantıda kar mücadelesi ve elektrik kesintileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Köylerdeki elektrik kesintileriyle ilgili sıkıntıları bildiklerini dile getiren Kaymakam Atasoy, “BEDAŞ yetkililerini arayıp onlara ulaşamamanızın, herhangi bir cevap alamamanızın da en büyük sıkıntı olduğunu biliyorum. Ben geçen Cuma günü BEDAŞ yetkililerini çok ciddi bir şekilde uyardım” dedi.

“BEDAŞ MUHTARIMIN TELEFONA CEVAP VERMEK ZORUNDA”

Başkent EDAŞ yetkilisinin muhtarların telefonuna cevap vermek zorunda olduğunu dile getiren Kaymakam Atasoy tepkisini şu sözlerle ifade etti:

“Cuma günü çok ciddi bir şekilde uyarıları yaptım. Eğer bu konuda muhtar BEDAŞ yetkilisinden cevap alamayıp da beni arayacaksa bunda bir sıkıntı var demektir. Ben sizin santral memurunuz değilim. Onların da iyi niyetle gayret ettiğini düşünüyorum. İlçemizde geçen hafta yoğun şekilde sulu kar yağdı. O sulu karın tellere olan baskısı ciddi sıkıntı yarattı ve o ağırlığı kaldıramadı. Ancak şunu da kabul etmeliyiz ki elektrik direkleri ve teller artık yılların yorgunluğunu hissediyor. Bunların da ihalesinin yapıldığı bilgisi geldi. Ancak şu anda kış şartlarından dolayı hepsini değiştiremiyorlar. Arıza peyder pey verdikçe onları değiştirme yoluna gidecekler. Ama umuyorum ki bu ağır kış şartlarını vatandaşlarımıza en az düzeyde, hatta zarar vermeyecek şekilde inşallah atlatacağız diyorum. Bu konuda bunun takipçisi olduğumu da ifade ediyorum. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız.”

“TELEFONA CEVAP VERMEZLERSE ŞİKAYET EDİN”

BEDAŞ’ın aynı tavrını sürdürmesi halinde muhtarların kendisine veya OHAL Bürosuna bilgi vermesini isteyen Kaymakam Atasoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer muhtarlarımın telefonlarına cevap verilmezse lütfen bunu bana şikayet etmekten de çekinmeyin. Şikayet etmek karşı tarafa zarar verme amaçlı değil de bir hizmetin zamanında ve düzgün işlenmesini sağlamak içinse faydalı diye düşünüyorum. İstenilen bir hizmet var, bu hizmetin de  sağlıklı bir şekilde kendisine ulaşmasını sağlamak için şikayet edilir. Yoksa senin şahsiyetine kişiliğine herhangi bir zarar verme niyeti değil de hizmetin kendisine sağlıklı bir şekilde ulaşmasını talep ediyor, bu bir şikayet değildir. Bakın vatandaşlarımızın da muhtar için de aynı şeyi düşünmesini şikayet olarak algılamayın. Vatandaş sizden hizmet bekleme noktasında şikayet ediyorsa bunu çok doğal karşılamak gerekiyor. Vatandaşımızın da hizmet beklemesi en doğal hakkıdır. O yüzden BEDAŞ yetkilileriyle ilgili eksiklikleri lütfen bize bildirmekten çekinmeyin. Bana ulaşamadığınız zaman mesai saatlerinde sekreterliğe, mesai saatleri dışında Olağanüstü Hal Bürolarını arayarak sıkıntınızı muhakkak ifade edin. Zaten bana periyodik olarak bu bilgiler bana geliyor.”

Konuşmasında yeni yıl için birlik ve beraberlik mesajı veren Kaymakam Atasoy, “Yeni yılın devletimize, milletimize hayırlar getirmesini, güzellikler getirmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Ülkemizin üzerinde oyun oynamak isteyen o hainleri işbirlikçileri Rabbim kahru perişan etsin. Çünkü bize bu dönemlerde düşecek tek şey kenetlenmektir, birbirimize sıkı sıkı sarılmaktır, sıkı sıkı sarılarak da o hainlere işbirlikçilere gereken cevap en güzel şekliyle verilecektir. Rabbim o hainlere, işbirlikçilere, fırsatçılara Rabbim fırsat verdirmesin, Rabbim onları o hain emellerinde boğsun inşallah. Rabbim onlara gün yüzü göstermesin inşallah” ifadesini kullandı.