Kastamonu Günleri'ne İnebolu damga vuracak


Açıklama: Ankara'da, 13-17 Mart tarihleri arasında bu yıl 9'uncusu düzenlenecek "Başkent'te Kastamonu Günleri" etkinliği için İnebolu'da toplantı düzenlendi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2013
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 20:17
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=86


İnebolu Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Emniyet Müdürü Oktay Topal, Milli Eğitim Müdürü İsmail Yaşar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Akif Esgel, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şevki Uzun, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çölmekçioğlu, Türk Ocağı sorumlusu Nurhayat Ergün ile Ankara İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerim Daşçı ve başkan yardımcısı Ufuk Yılmaz katıldı.

                Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, toplantıda yaptığı konuşmada, Kastamonu Günleri etkinliğinde İnebolu'nun en iyi şekilde tanıtılması için yapılacak hazırlıkların görüşülmesi için bu toplantının düzenlendiğini belirtti. Görgülüarslan, "Biz Kastamonu Günleri etkinliğindeki ağırlığımızı devam ettirebilmek için üzerine bir şeyler koyabilir miyiz, bunun hesabındayız. İnşallah bu önümüzdeki ay içerisinde gerçekleşecek fuarda hem ilçemizi, hem de Kastamonu'yu en iyi şekilde temsil etmiş oluruz" dedi.

                İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerim Daşçı da konuşmasında, Kastamonu Günleri etkinliğinin yoğun ziyaretçi çektiğini belirterek, "Bizim önceliğimiz memleketimizi en iyi şekilde tanıtmak, gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamaktır. İnebolu'nun her zaman onlara açık olduğunu, her zaman misafirperverliğini kanıtlayabilmektir" ifadesini kullandı.

                Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak etkinliğin detayları hakkında bilgi veren Daşçı şöyle devam etti:

                "Gönül ister ki Kastamonu Günlerine kurumsal işletmelerin çok büyük katkı sağlaması ve daha görkemli bir şekilde yapılması. Ancak birkaç belediyenin ve kaymakamlığının katkılarıyla görkem oluyor. Ben de İnebolu'daki herkese çok teşekkür ediyorum. Burada bize düşen kısmı vilayetimizin bir bölümünü tanıtmak. Diğer kısımları da diğerlerini ilgilendiriyor. Atatürk Kültür Merkezi içinde tanıtım stantları açılıyor. Sadece tekstil ürünlerinin sergilenmesi sağlanacak. Dışarıda bir yemek çadırı var. Yemek çadırında yöresel ürünler, yöresel tatlar. Bir de satış stantları var, orada da doğal ürünlerimiz Kastamonu'da yetişen ürünler, onlar da gelen misafirlere tattırılmaya çalışılıyor. Bu zamana kadar gelen esnaflarımızdan olumsuz bir geri dönüş almadık. Değerlendirmemize göre en kötü olasılığa göre masraflarını çıkartıyorlar. Biz burada birinci önceliklerimiz ürün satışlarında hijyene önem vermek. Sağlıklı ortamlarda bu hizmeti yürütmek. İnebolu'dan gelen herkes buna elinden gelen her türlü katkıyı sağlıyor. Geçen sene bizlere ticaret odası katıldı. Türkiye'nin ilk ticaret odalarından bir tanesi. İlgiyle izliyorlar insanlar bunları. İlk gördükleri şeyleri ilgiyle izliyorlar. Yazarlarımızı şairlerimizi tanıtmaya gayret ediyoruz. Bilmiyor insanlar bunları. Turgut Özakmanın 'Şu Çılgın Türkler' kitabında İnebolu'yu anlatması İnebolu'ya ilgiyi artırdı."

                Toplantının öğleden sonraki bölümünde de, etkinliğe katılacak esnaflarla görüş alış verişinde bulunuldu.