"TEKSTİLDE KİMSE SES ÇIKARMADI"


Açıklama: Cezaevinin kapatılacağı iddialarının kamuoyunda oluşturduğu endişe üzerine sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 04 Mayıs 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 15:47
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=928


Cezaevinin kapatılacağı iddialarının kamuoyunda oluşturduğu endişe üzerine sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Şoförler ve Nakliyeciler Odası Salonu'nda düzenlenen toplantı, İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çeçen'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Cezaevinin akıbeti ile ilgili endişelerin dile getirilip istişarede bulunulduğu toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, "Ben İnebolu'da hükümeti temsilen ilçe başkanıyım. Bağlı olduğum milletvekillerimle de görüştüm. Şu anda cezaevinin kapatılması söz konusu değil" dedi.

"TEKSTİLDE BİR ARAYA GELEMEDİK"

İkinci Bahar Tekstil'in İnebolu'dan taşınması sürecinde böyle bir toplantı yapılmamasını da eleştiren Karamehmetoğlu, "Bugün 120 çalışanı olan yer kapanıyor diye bir araya gelebiliyorsak geçmişte 250 kişinin çalıştığı tekstilde bir araya gelemedik arkadaşlar. Bunun da aylık İnebolu'ya girdisi 500 milyardı o gün için. 7 trilyonu teptik biz ve kimse sesini çıkarmadı. Şu toplantıyı yapıp, ne yapabiliriz, bunu durdurabilir miyiz, giderse yerine hemen birini alabilir miyiz, bir şeyler konuşulabilirdi. Hiç bunu yapmadık. Evet bu konuyu önemsiyorum. Ama bundan sonra İnebolu'da bu derece ilgilendiren ne iş varsa buyrun toplanalım. Her şeye açığız. Ama o zaman bu toplantının yapılmayışının da zararını çekiyoruz. Bunu söylemem gerekiyor.  Yerine bir sene aradan sonra geldi. İyi kötü, o kadar sayı olmasa da yine de şükürler olsun" ifadesini kullandı.